Briose cu portocale si pudra de roscove

 

*Reteta pentru copii mai mari de un an

 

Ingrediente: 

  • 240g faina integrala de grau
  • 180ml suc de portocale (sucul de la 2 portocale mari)
  • 2 oua
  • 80g unt topit
  • coaja de la o portocala (mare)
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingura de pudra de roscove
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat

 

Mod de preparare: 

 

  1. Am amestecat intr-un bol ingredientele uscate: faina, coaja de portocala, praful de copt si bicarbonatul. Faina am cernut-o!
  2. Separat, intr-un alt bol, am omogenizat ouale cu mierea, untul topit si sucul de portocale. Apoi, am varsat ingredientele lichide peste cele uscate si am amestecat cu un tel pana am obtinut o compozitie omogena. O paranteza: incercati sa optati pentru portocale bio pe care sa le spalati bine inainte sa le folositi coaja.
  3. Aluatul l-am separat in doua cantitati egale. Intr-una dintre ele am incorporat pudra de roscove. Eu am cernut-o.
  4. Intr-o tava pentru briose am pus hartie de copt (pentru briose) si le-am umplut astfel: jumatate am pus aluat cu pudra de roscove, la mijloc am adaugat bucatele de portocale (trebuia sa fac ceva cu portocala dezbracata de coaja :p) si deasupra am pus aluat simplu. Sase le-am facut dupa cum v-am descris, iar la ultimele 6 am inversat ordinea aluaturilor. Le puteti combina cum vreti voi.
  5. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade Celsius si am lasat briosele la copt timp de aproximativ 20-25 de minute.

Am obtinut 12 briose foarte pufoase si aromate. Au fost apreciate atat de cea mica, cat si de sot.

 

Briose cu portocale si pudra de roscove

 

O alta reteta de briose delicioase: Briose cu afine

Alte prajitureli care au avut succes:

Crumble cu visine si fulgi de ovaz

Prajitura cu cirese

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

19 Comments on Briose cu portocale si pudra de roscove

  1. Salut, as vrea sa te intreb ce rol are bicarbonatul de sodiu in reteta? Si daca se poate inca o intrebare:D. Praful de copt e sanatos sau ai gasit o varianta bio care ar fi buna din punct de vedere al sanatatii?

    • Bună, Ioana.

      Bicarbonatul de sodiu frăgezeşte şi acţionează şi ca agent de creştere.

      Eu folosesc praf de copt bio, fără fosfaţi. Dacă ai văzut meniurile noastre săptămânale, praf de copt folosesc în cantităţi foarte mici, însemnând că trec şi 3-4 săptămâni fără să coc ceva cu praf de copt :).

      • Bun, deci asta e rolul bicarbonatului:).
        Cu praful de copt, sincer nu stiam daca e sanatos sau nu. Deci e de preferat varianta bio si mai rar.
        Multumesc 🙂

  2. Dezastru! Una dintre cele mai slabe retete intalnite! Dupa ce ca faina recomandata era cam putina, s-au mai si lipit de forma pt briose de hartie! Nu am putut sa le desprind decat sa le iau pe toate la mana si sa le tai hartia!

    • Nicoleta, iti multumesc pentru feedback! Asa cum ai vazut mai sus, feedback-ul, in mare parte, la aceasta reteta, este unul pozitiv.

      Daca ai incercat sa desprinzi hartia cat briosele nu erau racite complet, este normal ca s-a lipit.

  3. Foarte gustoase si pufoase . Nu inteleg de ce toata lumea se plange ca se lipseste aluatul. Eu am forme de briose din silicon si doar pe acelea le folosesc, am patit si eu cu hartia de briose la fel la alte retete si am renuntat in favoarea celor de silicon. Sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *