Înainte să devin mamă, sfecla nu-mi era un aliment cunoscut. Bineînţeles că ştiam ce este sfecla şi cum arată, dar cam atât. Ei bine, după ce Antonia a venit pe lume şi după ce a făcut cunoştinţă cu solidele, îmi doream să includ sfecla în alimentaţie, dar stăteam prost la capitolul inspiraţie. Am introdus sfecla coaptă printre legumele de la prânz, am încercat marea cu degetul (şi podeaua cu culoarea turbată) când i-am oferit prima supă cremă de sfeclă, dar apoi au început pretenţiile. A început să conteze culoarea mâncării şi prezentarea ei. Sfecla este un colorant alimentar natural pe care nu îmi este frică să-l folosesc tocmai datorită beneficiilor pe care le are: sursă importantă de vitamina B, vitamina C, potasiu, fibre şi antioxidanţi. Am inclus sfecla într-un preparat pe care îl preferă de când a putut să ţină mâncarea în mână şi să o gestioneze singură: brioşele.

 

Ingrediente: 

 • 150g făină integrală
 • 50ml ulei
 • 2 banane
 • 2 linguri zahăr de cocos
 • 2 ouă – bătute spumă
 • 1 linguriţă pudră de cacao crudă
 • 1 sfeclă coaptă (medie)
 • 2 linguriţe praf de copt

 

 

Mod de preparare: 

 1. În vasul mixerului am bătut ouăle până şi-au dublat volumul. Separat, într-un alt bol, am amestecat ingredientele uscate: făina, zahărul de cocos, pudra de cacao şi praful de copt.
 2. Sfecla am copt-o în cuptor. După ce s-a răcit, am curăţat-o şi am făcut-o piure împreună cu cele 2 banane.
 3. Peste ouăle bătute am adăugat uleiul şi piureul de sfeclă cu banane. Apoi, treptat, am adăugat amestecul de ingrediente uscate şi am lăsat mixerul să omogenizeze compoziţia.
 4. Într-o tavă pentru brioşe am aşezat hârtii de copt pentru acestea şi am împărţit compoziţia în forme în cantităţi egale. Am preîncălzit cuptorul şi am dat tava de brioşe la copt pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.

Nouă ne-au plăcut foarte mult. Sper să vă placă şi vouă! 🙂

 

 

Alte reţete de brioşe:

 

Brioşe cu fulgi de ovăz (fără făină şi fără zahăr)

 

 

Brioşe cu unt de arahide

Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

 

7 Comments on Brioşe cu banane şi sfeclă coaptă

 1. Am incercat si noi reteta, azi la prima ora, adica la aproape sapte….si sincer au iesit fff bune, nu ma asteptam…sincer am modificat un pic reteta, in loc de zahar de cocos am pus 4 curmale si in loc de 50 ml ulei am pus doar jumate iar restul ulei de cocos. In fine, ideea e ca au iesit minunate si cel mai important a mancat motata mea!! Te pup si multumim de minunatele retete( avem incredere ca au fost probate si nu doar copiate de undeva si atat) 😘

  • Elena, ce mă bucură comentariul tău! Feedback-ul vostru este extrem de important.

   Să ai încredere că toate reţetele care ajung pe blog sunt testate. Ajung doar cele reuşite, nu şi eşecurile. 🙂 Ar fi contrar principiilor mele să le copiez. Nici reţetele şi nici articolele nu sunt copiate de nicăieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *