Photo by Jessica Castro on Unsplash

 

 

Nu-i vreun ceas aniversar ori vreo ocazie specială. Sunt rânduri scrise cu recunoştinţă, uimire şi drag pentru cei care mă citesc. Sunt mai bine de 2 ani de când există noidoisibebe.ro. Sunt mai bine de 750 de zile în care aici mi-am petrecut 90% din timpul liber, adesea nocturn. Ştiu că n-aş putea să pun mâine lacătul pe uşă, cum s-ar zice. N-aş putea renunţa la blog pentru că asta ar însemna să dezamăgesc comunitatea de oameni adunată în jurul lui, să renunţ la singura mea pasiune constantă şi să îmi bat joc de tot ceea ce am investit şi aici nu vorbim de bani.

 

De ce scriu articolul ăsta? 

 

Nu ştiu dacă vă puneţi sau nu întrebarea asta, dar vă spun. 🙂 Cuvântul magic este încredere. E un cuvânt atât de important şi un lucru atât de greu de obţinut, dar astăzi simt că v-am câştigat încrederea. Nu ştiu exact nici cum şi nici când, dar o simt. Primesc mesaje în care îmi spuneţi că aveţi încredere în ceea ce recomand, că v-aţi luat x sau y lucru pentru că v-am vorbit despre el sau doar pentru că l-am menţionat, că v-aţi comandat o carte după ce aţi citit despre ea pe blog ori un alt lucru pe care l-am urcat pe Instagram sau că îmi încercaţi reţetele una câte una, pentru că au avut succes primele încercări. Asta mă face să cred că s-a instalat încrederea. Şi încrederea pe care mi-o daţi mă face să fiu extrem de recunoscătoare. Ştiţi, s-a întâmplat ca susţinerea să vină din partea unor oameni pe care nu i-am văzut niciodată şi mai puţin din partea celor pe care îi cunosc. Asta mă uimeşte, mă copleşeşte, îmi dă şuturi în fund şi dorinţa să fac mai multe pentru comunitate. Şi voi face. Îmi doresc să am mai mult timp. Alte resurse se găsesc.

Vă mulţumesc pentru susţinere, că mă citiţi, că sunteţi aici, că m-aţi lăsat să vă ştiu după nume şi mi-ar plăcea să vă ştiu şi după chip. Vă sunt recunoscătoare că mi-aţi deschis „uşa casei”. Mă bucur că v-aţi simţit bine la mine şi că v-aţi întors. Vă mulţumesc că aţi îndrăznit ca vizita voastră să lase o urmă şi dacă încă n-aveţi îndrăzneala să o lăsaţi, faceţi-vă curaj.

Cu această ocazie, vă mulţumesc că aţi completat acest formular. Dacă nu aţi făcut-o încă, să ştiţi că o mai puteţi face, pentru că voi citi răspunsurile în continuare. Am citit cu lacrimi în ochi toate cuvintele frumoase. Reproduc câteva dintre ele.

„O prietenă care îmi mai povesteşte ceva.”

„Te simt sinceră, cu bun simţ, atentică, realistă.”

„Blogul go-to pentru reţete.”

„Platformă echilibrată, curată, cu content util.”

„Copilul meu a crescut cu reţetele tale.”

„Eşti sursa mea de inspiraţie.”

„Îmi place cum scrii. Eşti exact pe sufletul meu.”

„Scrii natural şi asumat.”

„Observ o evoluţie în modul de a scrie şi al documentării.”

„Când citesc articolele tale mă simt încurajată şi cu voinţă de a merge mai departe.”

„Blogul tău este un loc cald şi primitor. Se vede că se pune suflet în el.”

„Ne creştem singuri gemenii. Iar tu, pentru noi, ai fost şi eşti mamă, soacră, buni … îţi mulţumesc că exişti.”

 

 

Sugestii şi observaţii constructive

 

Printre comentariile voastre nu am găsit nicio urmă negativă, nicio critică, doar sugestii şi idei constructive. Am fost suprinsă să aflu că mă citesc şi femei care nu sunt mame. La fel de surprinsă am fost când am aflat că unii dintre voi m-aţi descoperit în revista Copii şi Părinţi. Mi-aţi spun că tema blogului poate fi îmbunătăţită şi voi lua acest lucru în considerare. Mi-aţi spus şi că vă doriţi ca reţetele să conţină mai multe detalii. Promit să le adaug.

Mă bucur că vă doriţi să ne vedem şi offline. Mulţumesc pentru toate subiectele sugerate. Am în plan să ne întâlnim, să ne cunoaştem, dar mai am nevoie de timp, pentru că nu-i chiar simplu să-mi gestionez programul pe care îl am în prezent.

Mi-aţi spus că vă doriţi să găsiţi pe blog mai multe reţete, articole de parenting, informaţii pe diverse teme şi interviuri cu specialişti. De asemenea, mi-aţi făcut sugestii cu privire la temele viitoarelor articole. Redau câteva dintre ele:

 • Activităţi şi cărţi pentru copii.
 • Combaterea miturilor şi a leacurilor băbeşti.
 • Articole de tipul how to/tips&tricks/sfaturi practice.
 • Mama care lucrează vs. mama care stă acasă.
 • Cosmetice şi îngrijire personală.
 • Proiecte pentru comunitate.
 • Limite/tantrumuri.
 • Idei de meniuri şi reţete pentru copii cu intoleranţe.
 • Branduri cu produse alimentare pentru copii.
 • Somnul copilului.
 • Restaurante/hoteluri child friendly.
 • Călătorii.

 

 

Îmi propun să … 

 

Părerile voastre mă ajută foarte mult atât în ceea ce priveşte inspiraţia, cât şi să îmi fac o idee în privinţa aşteptărilor pe care le aveţi. Aşadar, în viitorul apropiat îmi propun:

 1. O serie de articole în care vă voi recomanda jocuri educative şi cărţi pentru copii.
 2. Interviuri cu specialişti pe diverse teme, inclusiv cu exemple de meniuri pentru copiii care au diferite intoleranţe.
 3. În colaborare cu voi, să pornim o serie de articole cu impresii din vacanţă, locuri de văzut, restaurante şi locuri de cazare child friendly. Îmi puteţi scrie aici de câte ori credeţi că merită ca părinţii să cunoască un loc adaptat pentru copii ori trebuie să se ferească de unul anume. Cu cât adunăm mai multe experienţe, cu atât mai bine.
 4. Recomandări de produse, inclusiv cosmetice.
 5. Un proiect caritabil în care vă veţi putea implica şi voi.
 6. Cadouri frumoase pentru voi şi copiii voştri.

Nu sunt acestea toate lucrurile pe care mi le propun. Am multe planuri şi dorinţe în ceea ce priveşte blogul, însă sunt câteva dintre ideile care îmi doresc să se concretizeze pe termen scurt/mediu. Sper să fie pe placul vostru! 🙂

 

Vă mulţumesc încă o dată că îmi sunteţi alături! Dacă mai aveţi sugestii sau observaţii constructive, mi le puteţi lăsa mai jos, în comentarii.

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *