Cred că negresa, brownie-ul după numele mai des întâlnit, este unul dintre deserturile cele mai iubite în întreaga lume, care există în foarte multe variante. Am și eu câteva variante de brownie pe blog, inclusiv una vegană, cu cartof dulce, fără gluten.

Negresa de astăzi este potrivită celor care urmează regimuri fără gluten și/sau fără lactoză, dar și celor care caută deserturi cu o cantitate mai mică de zahăr. Rețeta aceasta nu are niciun gram de zahăr adăugat și, totuși, rămâne delicioasă, cu o textură ciocolatoasă, ușor umedă.

Ingrediente: 

Pentru 3 porții

  • 60g ciocolată neagră (am folosit-o pe aceasta)
  • 30g ulei de cocos (l-am folosit pe acesta)
  • 2 banane bine coapte (aprox. 250g)
  • 2 ouă
  • 10g pudră de cacao raw
  • 40g făină de migdale
  • 8g tărâțe de psyllium (le folosesc pe acestea)
  • 5g praf de copt (îl folosesc pe acesta)
  • 25g fulgi/picături de ciocolată (neagră/cu lapte – în funcție de preferințe)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Ouăle și bananele le-am mixat cu blenderul vertical.

Pasul 2

Ciocolata și uleiul de cocos le-am pus la topit, împreună, la bain marie.

Pentru această rețetă, am folosit o ciocolată de menaj neagră, fără gluten, cu 70% cacao, îndulcită cu stevie. V-am lăsat link-ul produsului în cadrul listei de ingrediente. Dacă știți vreo altă ciocolată fără gluten care se pretează pentru deserturi, să-mi spuneți și mie. 🙂

Pasul 3

Peste ouăle și bananele omogenizate, am adăugat făina de migdale, pudra de cacao și praful de copt. Am amestecat bine. Apoi, am încorporat ciocolata topită (amestecată cu uleiul de cocos).

Pasul 4

Am adăugat, în ploaie, tărâțele de psyllium și am amestecat energic până au fost complet încorporate în compoziție. Am adăugat și aproximativ 25g de picături de ciocolată … Ciocolata nu-i niciodată prea multă, nu-i așa? 🙂

Pasul 5

Am lăsat compoziția să se odihnească vreo 5 minute. În acest timp, ea se va mai îngroșa, pentru că tărâțele de psyllium vor absorbi o parte din lichid.

Pasul 6

Am transferat compoziția în vase ramekin pe care le-am uns cu ulei de cocos. Eu am distribuit-o în 3 recipiente (cu ∅ de 10 cm). Peste grătarul airfryer-ului am pus o hârtie de copt (pas absolut opțional) pentru a evita zgârierea acestuia. Am așezat vasele ramekin, am selectat ultima funcție a airfryer-ului meu (funcția Bake la airfryer-ul Halo Air XL de la Breville) și am lăsat negresele la copt timp de 10 minute la 180° C.

Este un desert super rapid de avut în vedere atunci când aveți poftă de ceva bun și dulce ori aveți invitați la masă și nu știți ce desert să pregătiți.

Pentru mine, negresele se servesc întotdeauna cu înghețată de vanilie, așa că asigurați-vă că o aveți în congelator înainte de a vă apuca de această rețetă. După coacere, am lăsat negresele să se răcorească timp de vreo 10 minute și, apoi, le-am adăugat câte un glob de înghețată de vanilie. Nu știu combinație mai bună!

Această rețetă este una foarte simplă, cu mai puține calorii și cu mai multe fibre decât o brownie clasică. Musai să o încercați, pentru că și textura ei este ceea ce trebuie. Vă aștept să reveniți cu păreri!

Poftă bună!

În această perioadă, Breville are o super promoție: la orice airfryer cumpărat, primiți un aparat de gofre Duraceramic (cel pe care îl am și eu) gratuit.

Detaliile ofertei și produsele le găsiți aici → https://bit.ly/4aRu5Lc

Alte rețete la airfryer: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *