Știu că sunteți în căutare de rețete simple, rapid de făcut și pe placul întregii familii. Aveți aici o variantă care s-ar putea să vi se potrivească, cartofi noi gătiți la airfryer cu sos de usturoi verde.
Fiind făcuți în airfryer, cartofii sunt crocanți, însă fără să fie scăldați în grăsime, iar sosul este fresh, plin de verdețuri. Mi-a venit ideea să vă propun o rețetă de cartofi făcuți în airfryer după ce cineva mi-a scris și m-a întrebat cum să gătească cartofii în acest aparat. Persoana respectivă avea și ea airfryer-ul Halo Air XL de la Breville.
Pentru această rețetă, am ales cartofi noi, pentru că le-a început sezonul și mie îmi place mult gustul și textura lor. Mai mult, îmi place gustul cartofilor gătiți în coajă. Știați că în coaja cartofilor găsiți o cantitate generoasă de vitamina C (și nu numai)?
Sosul pe care vi-l propun este pe bază de usturoi verde, tot de sezon, și iaurt. O să vedeți ce bine merge alături de cartofi și/sau un grătar (de sezon și el). 🙂
Ingrediente:
Pentru 1-2 porții
- 6 cartofi noi medii
- ulei de măsline
- boia afumată
- sare
- piper (opțional)
Pentru sos
- 150g iaurt grecesc (10% grăsime)
- 2 tije mari de usturoi verde
- 1 lgță muștar
- 1 lgță zeamă de lămâie
- 1 lg cepșoară tocată
- 1 lg pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pasul 1
Am spălat bine cartofii și i-am tăiat în cubulețe. Am adăugat 2-3 linguri de ulei de măsline și aproximativ o linguriță de boia afumată. Apoi, am amestecat bine încât să repartizez uleiul și boiaua pe toate bucățile de cartofi.
Pasul 2
Am așezat bucățile de cartofi în airfryer (vă spuneam că eu îl am pe cel de la Breville, Halo Air XL) și i-am gătit pe prima funcție, la 200° Celsius, timp de 14 minute. Îi puteți verifica și, în funcție de cât de rumeniți îi preferați, îi puteți lăsa mai mult sau mai puțin cu câteva minute. Cam atât de simplu și rapid este să faceți cartofi în airfryer.
Eu adaug sarea după ce cartofii sunt gătiți, pentru că, dacă o adaug de la început, aceștia se vor înmuia puțin.
Pasul 3
Cât cartofii s-au gătit în aifryer, m-am ocupat de sos. Am amestecat un iaurt grecesc de 10% grăsime (150g) cu o linguriță de muștar, o linguriță de zeamă de lămâie, 2 tije de usturoi verde tocat mărunt, cepșoară și pătrunjel verde tocate mărunt și ele (cam câte o lingură din fiecare). Am potrivit gustul sosului cu sare și piper proaspăt râșnit.
Ziceți că nu este foarte simplă această rețetă? Acești cartofi împreună cu sosul pot constitui o masă sau pot fi serviți ca garnitură (se apropie Paștele și poate v-am dat o idee bună).
Aștept să reveniți cu un feedback dacă încercați rețeta.
Voi cum gătiți cartofii în airfryer? Cu ce preferați să-i serviți?
BONUS! 🙂 ↓
Până pe 27 aprilie, codul FLAVIA10 vă aduce o reducere de 10% la achiziționarea airfryer-ului Halo Air XL (cel pe care îl am eu). Să vă fie de folos!
Alte rețete la airfryer:
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.