Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

 

În ajunului anului nou, îmi povestea socrul meu cum, cu ani în urmă, lua agenda la rând și își suna apropiații de Crăciun, de Anul Nou și cu ocazia fiecărei sărbători importante. Bineînțeles, asta însemna timp investit în a le face celorlalți ziua mai frumoasă, în a le arăta că se gândește la ei și că, în prag de sărbătoare, vrea să le transmită cele mai bune gânduri într-un mod simplu, cu cuvinte autentice. Cu timpul a încetat să o mai facă, pentru că sesiunile de urări către toţi apropiaţii îi luau foarte mult timp. Ajungea să nu se mai poată bucura de sărbători cu oamenii prezenți.

Pentru mine e important ca de sărbători să mă conectez cu cei din jur, să le transmit gânduri bune celor care nu-mi sunt aproape, dar nu reușesc să ajung la toată lumea. Dacă aș încerca să o fac, asta ar însemna să stau cea mai mare parte a sărbătorii cu telefonul în mână. Veți spune poate că ar trebui să mă bazez mai mult pe tehnologie, să dau un mesaj întregii agende ori să trimit o poză cu urări pe Messenger. Ei bine, nu o fac, pentru că mi s-ar părea fix degeaba. Într-un mesaj dat la grămadă, către un amalgam de oameni dragi și oameni pe care i-am văzut decât cu x ocazie ori care au ajuns pur întâmplător în lista mea de prieteni, oameni de care nu mă leagă nimic mai mult decât contactul în sine, se pierde esența, autenticitatea și sufletul care-mi doresc să-l investesc în transmiterea gândului bun. Pentru mine, mesajele astea colective sunt ceva ce trebuie bifat, ce trebuie făcut și atât. În rest, nu mă ating decât la nivelul falangelor când trebuie să le deschid. Îmi plac mesajele croite pentru omul care trebuie să le primească, fie ele creative sau nu, lungi cât o zi de post ori doar de câteva cuvinte.

Cu ocazia sărbătorilor viitoare (și nu numai), vă propun să investim mai mult timp în oamenii care contează, să primeze calitatea, nu cantitatea.

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Surse foto: Unsplash

4 Comments on Unele urări sunt degeaba

  1. Ma enerveaza si pe mine trimisul ala de La Multi Ani unor oameni cu care n-am mai discutat de 1-2 ani doar pentru ca n-ar fi politicos altfel. Eu trimit de obicei urari celor apropiati (nu neaparat doar familie si prieteni, ci si oameni pe care i-am cunoscut recent si cu care imi face placere sa vorbesc).

    Nu mai zic cat ma irita mesajele seci despre care se vede evident ca sunt copiate si trimise mai multor persoane…! Urarile mele sunt scrise individual pentru fiecare si incep cu Salut/Buna/La multi ani X-ulescu, ca sa vada ca mesajul e doar pt el si nu pentru toata lista mea de prietnei…

    • Aşa şi eu! Încerc să le scriu celor apropiaţi, însă nici pentru ei parcă nu e suficient timpul pe care îl am. Totuşi, am exclus din start varianta mesajelor trimise la grămadă doar de complezenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *