Lumea ar fi un loc mai bun dacă fiecare dintre noi ne-am strădui să facem câte un bine în fiecare zi. Uneori este de ajuns un zâmbet, o mângâiere, un telefon dat cuiva drag, o cafea băută în compania cuiva care vă duce dorul. Alteori, zâmbetele nu sunt suficiente. Aşa cum bine ştiţi, mulţi sunt cei care suferă din cauza lipsurilor materiale. Astăzi putem face o faptă bună împreună. 

Am venit acasă cu gândul să ajut mai mult, să fac câte un bine acolo unde ştiu că este nevoie de el, acolo unde fiecare bănuţ contează, fiecare zâmbet, fiecare încurajare, fiecare minut. M-am alăturat asociaţiei „Dare to Dream” pentru a le face zilele mai frumoase unor copii dintr-o grădiniţă din Panticeu, un sat din judeţul Cluj. Tot satul trăieşte la limita sărăciei şi asta se reflectă şi în grădiniţă. Aceasta este frecventată de 25 de copii, 11 la grupa mare şi 14 la grupa combinată, mici şi mijlocii. Mobilierul este adunat de prin toate părţile, prea puţin adaptat copiilor, însă de acest aspect se ocupă asociaţia împreună cu alţi oameni cu suflet mare. Eu îmi doresc să adun banii necesari pentru materialul didactic şi pentru jocuri educative potrivite vârstei. Acestea sunt puţine şi foarte vechi, iar grădiniţa nu are fondurile necesare achiziţionării lor. Suma de 1000 de lei nu-i mare atunci când punem mână de la mână. Aceasta este suma pe care mi-am propus să o adunăm împreună, banii care le-ar face zilele mai fericite celor mici şi le-ar aduce un plus de cunoaştere, de dorinţă de joacă şi de explorare.

 

De ce împreună cu o asociaţie?

 

Asociaţia „Dare to Dream” nu am ales-o întâmplător. De fapt, ne-am ales unii pe alţii. 🙂 În spatele ei stau doi oameni minunaţi, soţ şi soţie, dedicaţi să ajute şi să facă lumea un loc mai bun. Îi cunosc personal, Simona mi-a fost colegă de facultate, şi ştiu ce sistem de valori au. Asociația „Dare to Dream” oferă programe de educație non-formală și sprijin în achiziționarea de rechizite și materiale educative pentru copiii și tinerii din medii vulnerabile, precum și pentru grădinițele și școlile care se confruntă cu lipsuri materiale. Din 2014, oferă la fiecare început de an școlar peste 60 de ghiozdane complet echipate pentru școală copiilor care au nevoie de sprijinul lor, în Cluj-Napoca și satele învecinate. Mai multe detalii despre activitățile lor puteți găsi pe pagina de facebook a asociației: asociaţia „Dare to Dream”. Toate activitățile asociației sunt desfășurate în regim de voluntariat.

 

 

Cum puteţi contribui?

 

Am hotărât să demarez o licitaţie. Scot la licitaţie câteva obiecte dragi, mai exact câteva haine şi încălţări (majoritatea pentru sezonul rece) de-ale Antoniei de care îmi era greu să mă despart (am dat destul de multe, dar unele nu puteam să le las să plece). Toate obiectele le puteţi găsi în grupul de facebook, Împreună pentru o faptă bună, creat pentru a putea licita mai uşor produsele favorite. Este ca şi cum aţi cumpăra de pe OLX, de la un târg sau de la o altă mamă, doar că de această dată banii merg pentru o cauză bună, pentru fericirea unor copii.

 

Mecanismul licitaţiei

 

Mecanismul licitaţiei este extrem de simplu.

  1. Aderaţi la grupul de facebook al licitaţiei.
  2. Căutaţi produsele în albumele foto.
  3. În secţiunea pentru comentarii ale fiecărei fotografii scrieţi suma pe care sunteţi dispuşi să o plătiţi pentru produsul respectiv. Atenţie! În descrierea fiecărei poze există o sumă minimă de pornire.
  4. Licitaţia se va desfăşura între 20 şi 30 noiembrie. În 30 noiembrie, seara la ora 20:00, este ultima dată când puteţi oferi un preţ mai mare pentru obiectul vostru preferat. Produsul îi va reveni persoanei care va oferi preţul cel mai mare.
  5. Plata se va face direct în conturile de mai jos ale asociaţiei „Dare to Dream”. Vă rog să specificaţi în mesajul de transfer „donaţie/licitaţie noidoisibebe.ro”. Astfel, ei vor putea să verifice mai uşor dacă au primit banii, iar eu vă voi putea trimite produsul. Costurile legate de transport sunt suportate de mine. După încheierea licitaţiei, voi lua legătura cu cei cărora le revin produsele.

 

RON: RO63BTRLRONCRT0259791101

EUR: RO13BTRLEURCRT0259791101

 

Cum spuneam mai sus, 1000 de lei nu-i o sumă mare atunci când punem mână de la mână. Vă mulţumesc încă de pe acum! 🙂 Ştiu că putem face treabă bună împreună.

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

 

 

Sursa foto (3): Pexels

7 Comments on Împreună pentru o faptă bună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *