Sursa foto: Pexels.com

 

Decembrie ne bate la ușă! În câteva zile, intrăm în ultima lună din an. Nu știu dacă îmi e neapărat cea mai dragă lună, dar vă zic sigur că luna decembrie ocupă un loc special în sufletul meu. Parcă e și mai intensă de când o avem pe Antonia.

Este al 4-lea an în care ne propunem să ținem un calendar de Advent. Știm cu toții că anul acesta este diferit. Pandemia se reflectă și în activitățile pe care le includ în calendarul din acest an. Dacă în anii trecuți era musai să mergem la spectacole tematice, la parada militară și la focurile de artificii organizate de 1 decembrie ori la târgul de Crăciun, anul acesta ne luăm gândul de la aceste activități pe care le-am transformat în obiceiuri.

Încă nu știu cum și cu cine vom sărbători Crăciunul, dar știu că vreau să ne bucurăm de decembrie și de sărbători, așa că m-am străduit să includ activități care știu că îi fac Antoniei plăcere. Vreau să ne conectăm, să ne relaxăm și să ne bucurăm de ceea ce avem.

Mai jos, găsiți activitățile pe care le voi include în calendarul nostru de Advent din acest an. Ele nu sunt puse în ordinea în care Antonia le va descoperi în calendar, ci aleatoriu. V-am mai spus eu că nu vreau ca aceste activități să pună presiune pe mine ori pe noi în vreun fel, așa că am lista făcută și activitățile le adaptez în funcție de timp și de dispoziția noastră, a tuturor. Unele activități știu exact când le vom face, iar pe altele le voi adăuga în funcție de programul și dispoziția noastră din ziua/săptămâna respectivă.

 

Ce vom avea în calendarul de Advent? 

♥ Facem o vânătoare de comori (tare îi plac Antoniei). Care este comoara?! O carte nouă. Am mai făcut activități asemănătoare, joaca de-a detectivul, de exemplu. Dacă sunteți în căutare de cărți cu tematică de iarnă sau de Crăciun, găsiți pe blog o listă lungă, cu 39 de cărți.

♥ Ne pregătim de venirea lui Moș Nicolae, cu ghetuțe curate și lustruite.

♥ Vom pregăti o mică surpriză cuiva drag nouă.  În calendarele din anii trecuți găsiți mici acțiuni caritabile. În calendarul din acest an nu le veți găsi, pentru că le-am făcut deja în luna noiembrie, așa că ne vom concentra să le facem bucurii oamenilor din anturajul nostru.

♥ Facem o nouă rețetă de biscuiți, probabil cu unt de arahide, unul dintre ingredientele favorite ale Antoniei.

♥ Cum ne place să bucătărim (Antonia ar găti în fiecare zi câte ceva), turta dulce nu putea să lipsească din calendarul de Advent. Plănuim să o dăruim vecinilor. Aici găsiți rețeta noastră preferată.

♥ Tot din seria bucătărelilor, plănuiesc să facem și o ciocolată de casă cu arome de iarnă. Rețeta de bază este aceasta.

♥ Facem o seară de film (măcar una) cu popcorn, bineînțeles. Câteva filme pe care le am pe listă: „Polar Express”, „Moș Crăciun în misiune”, „Balerina”, „Crăciunul Angelei”, „Valori de sărbători”, „Mumble, cel mai tare dansator”, „Pettson și Findus: cel mai frumos Crăciun”. Avem de unde alege, dar primi și alte recomandări dacă aveți. Până acum am văzut „Spirit: Cu sufletul liber – Spiritul Crăciunului” și ”Cronicile Crăciunului”. Ne-au plăcut amândouă.

♥ Decorăm casa în “straie” de sărbătoare.

♥ Împodobim bradul.

♥ Îi scriem lui Moș Crăciun scrisoarea din fiecare an.

♥ Facem un picnic în sufragerie, la luminile ghirlandelor luminoase. Am făcut o tradiție din asta.

♥ Confecționăm o ghirlandă pe care să o atârnăm în casă.

♥ Le facem oamenilor noștri dragi felicitări. Pe cele de anul trecut le găsiți aici. Anul acesta poate ne lansăm în confecționarea unor felicitări 3D. Vă las și câteva poze.

♥ Pregătim cadourile pentru cei dragi. Anul acesta facem cadouri de suflet. Îmi place să pregătesc coșuri, să mă ocup de fiecare detaliu în parte. Nu stau bine cu timpul, în general, dar mi-l găsesc când vine vorba de oamenii dragi.

♥ Nu vreau să lipsească din program o seară de jocuri în familie. Fram și prietenii săi (jocul se numește „Nu privi înapoi”), Cei 3 purceluși, Monopoly, Mikado, Brain Box, mimă, Păcălici … avem de unde alege.

♥ Dacă vremea ne permite, măcar o zi o vom petrecere la săniat, ne vom bulgări și vom face un om de zăpadă.

♥ Pentru că sălile de spectacole sunt închise, vom căuta să vedem un spectacol de Crăciun online.

♥ Sunt oameni pe care nu-i vom vedea anul acesta de sărbători, așa că le vom face și trimite video-uri cu noi, cu urări de sărbători. Nu va fi prea greu să facem asta având în vedere că Antonia a descoperit că-i place să se filmeze. 🙂

♥ Vom realiza decorațiuni de Crăciun. Aici le găsiți pe cele pe care le-am făcut anul trecut. Mai am câteva idei pe care vi le las și vouă. Poate vă inspiră:

♥ Inspirată de Natalia Madan, blogger pe Planeta Mami, anul acesta vom iniția un chestionar cu preferințe. Este un exercițiu excelent pentru a vedea schimbările prin care copiii trec de la an la an. Chestionarul Nataliei îl găsiți aici. Revin cu chestionarul nostru. Prin primăvară, am încercat un exercițiu asemănător pe care l-am numit „Ce spune copilul despre mine”.

♥ Pentru că Antonia este pasionată de lego și de construit, în general, vom realiza un brăduț din lego. Idee de decorațiuni din lego aveți aici.

♥ Vom face împreună și un exercițiu de recunoștință la final de an.

♥ Plănuiesc să facem o seară de poveste, într-o atmosferă cozy, cu ceai și turtă dulce.

♥ În ultima zi din calendar, vom sărbători Crăciunul, ne vom bucura unul de celălalt și, bineînțeles, de cadourile primite.

 

Voi faceți un calendar de Advent împreună cu cei mici? Ce tradiții aveți în această perioadă? Ce plănuiți să faceți în luna decembrie împreună cu copiii?

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *