Alimente introduse saptamana aceasta: quinoa, galbenus, smantana si mango.
Luni, 28 decembrie
Mic dejun: Banane (2 mici) cu para.
Pranz: Dovleac cu cartof dulce, ceapa esalota, radacina de patrunjel, ardei gras rosu copt si patrunjel verde.
Marti, 29 decembrie
Mic dejun: Un mar cu 1/2 avocado si o lingurita de pudra de roscove.
Pranz: Am titilit pentru ca eram in deplasare. Deplasarea s-a prelungit si nu eram tocmai pregatiti. Am ajuns acasa prea tarziu pentru a mai manca hrana solida. A fost exceptia exceptiilor!
Miercuri, 30 decembrie
Mic dejun: O para cu quinoa si 2 prune uscate (hidratate in prealabil).
Pranz: Dovlecel cu ardei gras rosu copt, ceapa, cartof dulce si radacina de patrunjel.
Joi, 31 decembrie
Mic dejun: Mei cu stafide si curmale, parfumat cu vanilie. Meiul l-am fiert in lapte de capra.
Pranz: Piure de legume cu carne de gaina (pastarnac, radacina de patrunjel, ardei gras copt, cartof dulce, dovlecel, ceapa). In piure am adaugat o lingurita de smantana.
Vineri, 1 ianuarie
Mic dejun: 2 nectarine cu banana.
Pranz: Avocado, usturoi, radacina de patrunjel, dovlecel si 1/4 galbenus.
Sambata, 2 ianuarie
Mic dejun: Prune cu para, quinoa si scortisoara.
Pranz: Sfecla cu cartof alb (mic), morcov crud si 1/2 lingurita de unt fara sare.
Duminica, 3 ianuarie
Mic dejun: Mango (vreo 5-6 cubulete) cu banana si mar.
Pranz: Mazare cu branza de capra, pastarnac si ceapa esalota.
Concluzii:
- Galbenusul a fost foarte bine tolerat. Mi-a dat impresia ca ii place.
- Ma bucur ca pana acum nu am avut niciun fel de alergii.
- Sunt in continuare multumita de cantitatiile pe care le mananca. Totusi, micul dejun pare a fi cel mai apreciat cand vine vorba de cantitate (intre 120 si 200 de grame, chiar mai mult).
Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Sper ca timpul sa-mi permita sa postez si retete pe masura ce avansam.
Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre fructe si legume, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.
Citeste si despre primele noastre saptamani de diversificare:
Sursa foto: Copilul.ro
Imi dai te rog reteta de la micul dejun din 2 ianuarie?
Multumesc!
Am spalat bine vreo 2-3 linguri de quinoa si am pus-o la inmuiat vreo 2 ore dupa care am fiert-o. Poti sa o fierbi in apa sau in lapte.
Am avut prune la congelator. Am mixat cam 10 prune medii si am adaugat putina scortisoara. Am amestecat intr-ul bol quinoa cu piureul de prune. Quinoa o poti face si faina daca nu vrei sa o dai intreaga.
Branza de capra a fost facuta in casa,sau cumparata?Daca ai facut-o,imi poti spune cum,te rog?Multumesc!
Scuze,am gasit acum reteta pentru branza de capra(de casa).Esti super!Ms?
Cu drag ?!
Bunaa , galbenusul cum l ai bagat in pranz ? Fiert? Multumescc
Da, fiert.
Bunaaa , cam cat timp lasam prunele uscate la hidratat? Multumesccc:*
Depinde cât sunt de uscate. În general, eu las fructele uscate timp de 2-3 ore sau peste noapte.