Astăzi, vreau să vă propun o rețetă de gofre potrivită pentru toată familia, de la mic la mare. Dacă omiteți ciocolata, aceste gofre sunt perfecte chiar și pentru bebelușii familiei. Ele nu conțin zahăr adăugat, iar fulgii de ovăz le cresc aportul de fibre fără a le compromite textura pufoasă.

Mai jos, găsiți ingredientele pe care le-am folosit. Din cantitățile menționate veți obține 4 gofre pe care le puteți servi ca atare ori cu extra ingrediente, precum miere, unt de arahide și/sau fructe de pădure. Bineînțeles, modul de servire rămâne la alegerea voastră.

 

Ingrediente:

 

  • 80g fulgi de ovăz
  • 50g făină
  • 1 ou
  • 1 banană (medie – aprox. 100-120g)
  • 100 ml lapte
  • 2 lg ulei
  • vanilie
  • un praf de sare
  • ½ lgță praf de copt
  • 20g choco drops (bucăți de ciocolată neagră)

 

Mod de preparare:

 

Pasul 1

În vasul blenderului, am omogenizat următoarele ingrediente: fulgii de ovăz, oul, banana, laptele, uleiul, vanilia și praful de sare. Compoziția obținută am transferat-o într-un bol.

Pasul 2

Separat, am amestecat făina cu praful de copt și cu bucățile de ciocolată. Cu ajutorul unei spatule, acest amestec uscat l-am încorporat în compoziția de la pasul 1. Compoziției finale i-am dat 10-15 minute să se odihnească. În acest timp, am încins aparatul de gofre.

Pasul 3

Când aparatul de gofre a fost încins, am pulverizat pe plăcile lui câte 2 pufuri de ulei și am așezat compoziția în fiecare formă, fără să depășesc marginile. Am copt gofrele timp de aproximativ 4-5 minute, până s-au rumenit ușor.

Vă sfătuiesc ca gofrele coapte să le lăsați la răcit pe un grătar, nu pe farfurie, pentru a evita condensul, implicit înmuierea lor.

De câte ori vă împărtășesc câte o rețetă de gofre, țin să menționez importanța calității aparatului pe care îl folosiți. Cu riscul de a deveni plictisitoare, repet acest lucru și de această dată. În cazul aparatului pe care eu îl folosesc, Duraceramic de la Breville, nu este nevoie să adaug grăsime pe plăci pentru coacerea gofrelor. Ce am observat este că atunci când adaug un strop de ulei, suprafața gofrelor este ușor mai crocantă. Dacă aveți același aparat, acest pas se poate omite. Aluatul nu se va lipi de plăci. Este un aparat pe care îl recomand de câte ori am ocazia. V-am povestit despre el în detaliu aici.

Revenind la gofrele cu ovăz și ciocolată, dacă plănuiți să le oferiți bebelușilor, vă recomand să omiteți ciocolata. Pentru adulți și copiii mai mari, modul de servire va fi în funcție de preferințe. Pentru fetița mea, am adăugat unt de arahide, un strop de miere, zmeură și afine. A avut o gustare dulce (nu foarte dulce) delicioasă!

Poftă bună!

Alte rețete de gofre dulci care s-ar putea să vă placă:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Gofre cu ovăz și ciocolată (fără zahăr adăugat)

  1. Felicitari pentru aceasta reteta delicioasa de gofre cu ovaz si ciocolata! Este o reteta foarte sanatoasa cu ingrediente simple unde se poate adauga orice prefera fiecare. Este uimitor cum puteti face o gustare dulce si sanatoasa pentru toate membrele familiei! Felicitari pentru toate ideile creative pentru modul de servire. Este foarte interesanta ideea de a pulveriza grasime pe placile gofrei. Sigur ca functioneaza. Cu siguranta imi voi face aceste gofare delicioase intr-o zi calda de vara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *