Într-una din serile trecute, i-am pregătit fetiţei mele o salată cu cartofi dulci, dar nu am estimat corect cantitatea de cartofi şi am rămas cu unul gătit. L-am pus într-o caserolă şi l-am păstrat în frigider până a doua zi. Speram ca în timpul ăsta să-mi vină o idee salvatoare. Nu ajungea oricum la gunoi. Decât să-l arunc mai bine repetam salata. Să revenim la ideea salvatoare. Nu făcusem până atunci pancakes cu cartof dulce aşa că n-am mai stat pe gânduri şi m-am pus pe treabă. Vedeţi mai jos care sunt ingredientele de care am avut nevoie.

 

Ingrediente: 

 

 • 150g cartof dulce (gătit)
 • 20g unt
 • 1 ou
 • 70g făină integrală
 • 30g făină migdale
 • 120ml lapte
 • 1 linguriţă praf de copt
 • scorţişoară

 

Mod de preparare: 

 

 1. Cum vă spuneam mai sus, cartoful dulce l-am avut deja gătit. Îl puteţi fierbe, găti la abur sau în cuptor. Orice variantă e permisă atunci când vine vorba de reciclare. 🙂
 2. Pentru ca treaba să meargă mai repede, am pus în blender cartoful tăiat cubuleţe, untul topit şi răcit, oul şi laptele. După câteva pulsaţii, aveam un amestec omogen.
 3. Separat, am amestecat ingredientele uscate: făina integrală, făina de migdale, praful de copt şi scorţişoara. Dacă nu aveţi făină de migdale, o puteţi înlocui cu făină integrală sau chiar şi cu făină de cocos. Scorţişoara o potriviţi după gustul vostru.
 4. Peste ingredientele uscate am turnat amestecul lichid şi am amestecat bine cu un tel până am obţinut o compoziţie omogenă. Am încins o tigaie antiaderentă şi am copt pancakesurile. Pentru fiecare clătită, am folosit cam o lingură generoasă de compoziţie, pe care am întins-o uşor. Am copt clătitele pe ambele părţi până s-au rumenit uşor.

 

 

 

Ştiţi ce-i fain la plăcinto-clătitele astea? Că nu sunt nici dulci, nici sărate. Merg să fie servite la cină cu un iaurt, dar şi la micul dejun, unse cu puţin gem de afine fără zahăr.

 

Poftă bună!

 

Ziceaţi că vă plac pancakes-urile? Aici mai găsiţi câteva reţete:

 

Pancakes cu pudră de roşcove şi nucă de cocos
Pancakes cu banane şi afine (fără zahăr, ou, făină sau lactate)
Pancakes cu ricotta
Pancakes la cuptor cu cocos şi migdale (fără gluten)
Tort din pancakes

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

12 Comments on Pancakes cu cartof dulce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *