A venit primăvară şi în farfurie! Se spune că înainte să mâncăm cu gura, mâncăm cu ochii. Ei bine, cu aceste mini tarte am adus culoare în farfurie, un strop de primăvară pe masă şi gustul minunat al legumelor. De fapt, ideea reţetei a pornit din dorinţa de a recicla nişte aluat pentru tartă şi câteva legume cărora nu le mai dădeam viaţă lungă. După ce am făcut pentru a nu ştiu câta oară tarta cu ciuperci, praz şi telemea, mi-a rămas nişte aluat pe care nu voiam să-l arunc. Aveam o sfeclă proaspătă care ar fi trebuit să ajungă într-o salată cu câteva zile în urmă şi un dovlecel care începea să se înmoaie. Am adăugat câteva ingrediente pe care le aveam prin casă şi gata buchetele mele de flori din legume. Veţi vedea că sunt uşor de realizat.

 

Ingrediente: 

Pentru umplutură

 

  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 sfeclă medie
  • câte fâşii de ardei roşu
  • 1 ou
  • 30g brânză de capră
  • 1 linguriţă smântână
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • boia de ardei
  • busuioc

 

Mod de preparare: 

 

  1. Cum vă spuneam mai sus, am rămas cu nişte aluat pentru tartă. Găsiţi aici cum fac aluatul. Mie mi-au ieşit 6 mini tarte din resturi. Dacă nu vreţi să faceţi prea multe, puteţi folosi jumătate din cantităţile menţionate. Pentru mini tarte am copt crusta exact ca şi pentru o tartă obişnuită.
  2. Cât timp crustele au stat în cuptor în forme de mini tarte, m-am apucat de umplutură. Am început cu legumele. Dovlecelul l-am lăsat cu tot cu coajă şi l-am spălat bine. Morcovul l-am curăţat şi l-am spălat şi cu sfecla am procedat la fel. Cu ajutorul unui peeler, m-am apucat de tăiat legumele (pe lungime) sub forma unor lamele. Lamelele de sfeclă le-am obţinut mergând cu peeler-ul de jur împrejurul acesteia.
  3. Când am terminat cu tăiatul, am trecut la opăritul legumelor. Am pus o oală cu apă pe foc şi am aşteptat până când apa a început să fiarbă. Lamelele de dovlecei le-am opărit timp de 2 minute, cele de morcov 4 minute şi cele de sfeclă pentru aproximativ 5-6 minute. Eu am vrut să limitez oalele folosite şi am opărit legumele în aceeaşi oală, în aceeaşi apă, în această ordine: dovlecelul, morcovul şi apoi sfecla. Dacă începeţi cu sfecla, riscaţi ca primele dovlecelul şi morcovul să nu-şi păstreze culoarea. Un alt pas important în această etapă este oprirea procesului de gătire. Asta înseamnă că atunci când scoateţi legumele din apa fierbinte, le transferaţi, pe rând (aşa cum le-aţi şi gătit), într-un vas cu apă cât mai rece. Apoi le aşezaţi pe hârtie de bucătărie pentru a fi cât mai uscate atunci când le puneţi în preparat.
  4. Am amestecat oul cu brânză cremoasă de capră, cu smântâna şi condimente după gust. Când crustele au fost coapte şi răcite, am pus câte 2-3 linguri din acest amestec. Rulaţi lamelele de legume şi le aşezaţi în cruste. Când v-aţi umplut mini tartele, adăugaţi câteva bucăţele de ardei gras roşu pentru culoare.
  5. Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius şi coaceţi mini tartele timp de aproximativ 25 de minute.

 

Merg de minune servite la cină, la gustare sau ca aperitive. Poftă bună! 🙂

 

 

Cu sfecla nu vă coloraţi doar farfuria. 🙂 Să nu ziceţi că nu v-am spus!

 

 

Minunate aş zice. 🙂

 

 

Alte reţete care s-ar putea să vă placă: 

Tartă cu piept de curcan şi legume
Tartă cu ricotta şi spanac
Aperitive sănătoase

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *