Am întrebat-o pe fetiţa mea ce îşi doreşte de ziua ei. Tort! Acesta era răspunsul de fiecare dată. Am hotărât ca, de ziua ei, fiecare masă din zi să aibă un tort. La micul dejun au fost nişte brioşe în loc de tort, cu 3 lumânări. La grădiniţă, la gustare, a fost un tort raw vegan, iar seara a fost din nou un tort, potrivit pentru cină, cu mei şi legume. Poate vă inspiră şi pe voi dacă cei mici vă cer să mănânce tort la cină. 🙂

 

Ingrediente:

Pentru blat

  • 7-8 linguri mei decorticat
  • 1 lingură mascarpone
  • 2 linguri ricotta
  • 2 ouă
  • 1 morcov
  • 2 buchete mici de broccoli
  • busuioc
  • oregano
  • sare (opţional)
  • unt și pesmet (pentru formele ceramice)

 

Pentru cremă

  • 1/4 sfeclă coaptă
  • 1 lingură mascarpone
  • 4 linguri ricotta

 

Mod de preparare: 

 

  1. Meiul l-am pus la hidratat peste noapte. A doua zi l-am fiert în apă până bobul a devenit moale și a absorbit toată apa. L-am lăsat să se răcească.
  2. Între timp, m-am ocupat de legume. Le-am tăiat în bucăți potrivite și le-am gătit la abur, separat.
  3. Am amestecat meiul cu o lingură de mascarpone, 2 linguri de ricotta și ouăle. Am adăugat busuioc și oregano. Această compoziție am împărțit-o în două părți egale. Una am amestecat-o cu bucățile de broccoli și cealaltă cu bucățile de morcov gătite la abur. Fiecare parte am pus-o în forme rotunde (ramekin de 12cm), ceramice pe care le-am uns în prealabil cu unt și le-am tapetat cu pesmet. Le-am dat în cuptorul preîncălzit la 180° Celsius, timp de aproximativ 30 de minute. Practic, acestea au fost blaturile tortului.
  4. Când blaturile au fost coapte, le-am lăsat să se răcească şi abia apoi le-am scos din forme.
  5. Crema tortului am făcut-o dintr-o lingură de mascarpone, 4 linguri de ricotta și un sfert de sfeclă coaptă. Le-am mixat pe toate până am obținut o cremă fină.
  6. Tortul cu legume este simplu de montat. Între cele două blaturi am pus un strat de cremă și apoi am îmbrăcat tortul în aceeași cremă roz. L-am decorat cu buchete mici de broccoli și cu boabe de porumb.

 

Noi l-am consumat imediat ce a fost gata. Aşa se explică pozele mai puţin reuşite. 🙂

Poftă bună! 🙂

 

 

Alte reţete cu legume:

Budincă de legume
Clafoutis cu legume şi lapte vegetal
Clafoutis cu legume şi mascarpone
Chiftele din dovlecei cu brânză feta
Chiftele cu cartof dulce
Buchete de flori din legume

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *