Clafoutis cu legume si mascarpone

 

 

Ingrediente (pentru 2 porţii): 

  • 2 buchete mari de broccoli (aprox. de dimensiunea pumnului)
  • 1 morcov mare
  • 130g mascarpone
  • 1 ou
  • 60ml lapte (eu am folosit lapte de capră)
  • 30g făină de porumb
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • 1/2 linguriţă boia dulce de ardei
  • un praf de sare

 

Mod de preparare: 

  1. Legumele le-am tăiat în bucăţi potrivite şi le-am gătit timp de 10 minute la abur.
  2. Mascarponele l-am mixat cu un ou. Am încorporat, pe rând, laptele, făina şi condimentele.
  3. Am adăugat legumele bine scurse de apă şi am amestecat uşor cu o lingură.
  4. Amestecul obţinut l-am turnat într-o tavă din ceramică şi l-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 40 de minute.

A fost neaşteptat de bun! Rece cred că este mai bun decât cald. Merge foarte bine şi ca aperitiv.

 

Clafoutis cu legume si mascarpone

 

Alte reţete asemănătoare:

 

Budincă de cartofi cu broccoli

Soufle de conopidă cu praz

Soufle de dovlecei

 

Sursa de inspiraţie: Clea cuisine.

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

12 Comments on Clafoutis cu legume şi mascarpone

  1. Bună! Am incercat weekendul trecut si a fost un deliciu.eu am mai adaugat masline negre taiate marunt si branza feta.Mulțumim pt retete!

  2. Salut. O reteta rapida, sanatoasa si versatila pentru ca merge atat ca fel principal cat si ca aperitiv sau garnitura. Noi am mancat-o impreuna cu file de cod gatit la abur si a fost o combinatie de gusturi foarte reusita.
    Multumesc (si) pentru aceasta reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *