Să nu-mi spuneţi că voi nu rămâneţi cu jumătăţi de cutii de ricotta sau de mascarpone. Mie mi se întâmplă frecvent, dar mă doare sufletul să le arunc pe jumătate pline aşa că, de cele mai multe ori, caut să le reciclez rapid. Rapid pentru că nu am întotdeauna timp de copt ori nu am toate ingredientele pe care le-aş vrea în casă.

Terminasem de mâncat prânzul cu soţul, mai aveam 30 de minute din pauza de masa şi voiam, în timpul ăsta, să şi curăţ frigiderul de tot ce nu mai era proaspăt. Am deschis frigiderul şi, total spontan, l-am întrebat: „Vrei ceva bun?”. Nu-i el mare fan dulce şi nici nu avem obiceiul savurării deserturilor după mesele principale, dar am făcut o excepţie. În frigider aveam o cutie de ricotta şi una de mascarpone, ambele goale pe jumătate, şi câteva căpşuni moi care se cereau mâncate. Ce-a ieşit? O spumă de căpşuni super rapidă, fină, foarte gustoasă şi nişte amintiri din copilărie retrăite la o distanţă de câteva înghiţituri.

 

Ingrediente: 

 

  • 2 linguri mascarpone
  • 2 linguri ricotta
  • 10 căpşuni mari
  • 1 banană bine coaptă

 

Mod de preparare: 

 

Aşa cum v-aţi dat seama, această reţetă nu are nimic complicat. Căpşunile le-am spălat bine şi le-am curăţat. Le-am tăiat în 4 şi le-am pus în blender alături de mascarpone, ricotta şi banana bine coaptă. Le-am mixat până am obşinut o cremă/spumă fină.

 

Spuma de căpşuni îmi aminteşte de copilărie. Cum apăreau căpşunile, era desertul pe care îl ceream cu insistenţă. Este uşor de făcut, gustos şi aerat, însă marea lui problemă este cantitatea de zahăr pe care o conţine şi albuşurile crude. Am ales să caut o variantă mai sănătoasă, mai hrănitoare, nu doar calorii goale şi un gust greţos de dulce. Sper să vă placă şi vouă. 🙂

 

Alte reţete cu fructe:
Clafoutis cu mere
Prăjitură cu iaurt şi cireşe
Crumble cu visine si fulgi de ovaz
Crumble cu nectarine şi caise (fără gluten)
Pancakes cu banane şi afine (fără zahăr, ou, făină sau lactate)
Tiramisu cu căpşuni (fără ouă, fără cafea şi fără pişcoturi)

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *