M-a provocat Florina Badea să spun câteva lucruri despre mine, lucruri care nu se (prea) ştiu. Provocarea spune să numesc 5 lucruri, eu am găsit mai multe. De fapt, pe la 6:30 dimineaţa încercam să găsesc măcar 3. La 10:30, în 5 minute, am găsit peste 20. Se vede că aveam micul dejun servit şi cafeaua băută. 🙂

 

 1. Sufăr de rotacism. Nu vă speriaţi, că nu-i nimic grav! Sunt rârâită şi acest lucru m-a complexat destul de mult în copilărie. De fapt, complexul venea dintr-un cumul de factori: vorbeam mult, repede şi nu puteam pronunţa litera „r”.
 2. Am 28 de ani. Mereu mi s-a spus că sunt mult mai matură decât vârsta, inclusiv când eram copil.
 3. Nu ies niciodată nemachiată din casă. Îmi place să mă machiez. Asta nu înseamnă că petrec ore în faţa oglinzii. Nu sunt deloc genul. De cele mai multe ori, optez pentru un machiaj lejer. Nu folosesc fond de ten, dar nu mă pot despărţi de anti-cearcăn şi de rimel. Îmi plac şi rujurile în culori puternice, în culori precum roşu sau fuchsia.
 4. Am şi un al doilea prenume, Alexandra. Îmi place să-l aud la alte persoane, dar mie simt că nu mi se potriveşte. De fapt, dacă sunt strigată Alexandra, nu răspund.
 5. Sunt născută în zodia Leu. Cred şi nu prea în zodii. Caracteristicile generale ale acestei zodii mi se potrivesc parţial. Convieţuiesc cu un Berbec şi un pui de om în zodia Gemeni. 3 caractere puternice într-o singură casă! 🙂
 6. Nu mi-a plăcut să citesc. În copilărie, cititul era un chin. Plăcerea cititului am descoperit-o abia după 24-25 de ani.
 7. Work & Travel. După al 2-lea an de facultate, am fost plecată în America cu Work & Travel, un program pentru studenţi. A fost una dintre experienţele care m-a maturizat considerabil. La un moment dat, avem 3 job-uri şi o singură zi liberă pe săptămână. Tot atunci am început să fiu mai cumpătată cu cheltuielile.
 8. Muncesc de la 19 ani. Când am plecat la facultate, mi-am dorit să fiu cât se poate de independentă din punct de vedere financiar. Contrar dorinţei mamei mele, m-am angajat cu normă întreagă cu 2 săptămâni înainte de a începe facultatea. Asta nu înseamnă că am fost şi mai chibzuită cu banii, dimpotrivă. În primul an de facultate, aveam bani din 3 surse (mama, tata şi job-ul) şi la final de lună eram lefteră. :))
 9. Acasă este în 3 oraşe diferite. M-am născut în Topliţa, aproape de polul frigului. Am copilărit acolo până la vârsta de 11 ani când m-am mutat în Târgu-Mureş. La 19 ani am venit la Cluj la facultate. Mi-am cunoscut soţul la mare, într-un concediu de-al lui în ţară. Întâmplarea (sau nu) a făcut să fie clujean, să mă duc după el în lumea largă şi să ne întorcem acasă, la Cluj. De fapt, pentru mine, acasă este în aceste 3 locuri.
 10. Am studiat japoneza. În liceu aveam un opţional de limba japoneză. Era o corvoadă să învăţ japoneza dimineaţa la ora 7:00. Când lucrurile s-au complicat, mi-am pierdut interesul şi am lăsat-o baltă.
 11. Nu mi-a plăcut niciodată limba franceză. În viaţă unele lucruri se întâmplă într-un mod cel puţin ciudat. Nu mi-a plăcut niciodată limba franceză, dar am avut-o ca probă orală la bac. Am preferat-o în locul sportului. Vă daţi seama ce mare sportivă eram, nu?! :)) Ajunsă în Luxembourg, am fost nevoită să-mi activez cunoştinţele de limba franceză. În prezent, vorbesc mai uşor franceza decât engleza. Îmi vine mult mai natural.
 12. Mi-a fost frică de pene. Când eram mică, îmi era frică de pene. Dacă cineva îmi arăta o pană, putea face orice cu mine. Astăzi îmi este groznic de frică de şoareci, şobolani şi câini.
 13. Nu mi-a plăcut niciodată să gătesc. Mi se părea o pierdere de timp! Îi spuneam mamei că eu nu voi întinde mese de sărbători şi nici nu voi coace prăjituri atâta timp cât am de unde să le cumpăr. Mama îmi spunea că lucrurile se vor schimba după ce mai capăt minte. Ştia ea ceva! 🙂
 14. Ceasurile şi cerceii. Sunt accesoriile mele nelipsite. Nu ies niciodată din casă fără cercei şi fără ceas la mână. Ceasul îmi lipseşte doar când port rochii de seară. Prefer ceasurile mari. Cele mici nu mi se potrivesc.
 15. Rochiile. Aleg oricând o rochie în locul pantalonilor şi aşa sunt de când mă ştiu.
 16. Îmi place să călătoresc. Când îmi doream să călătoresc mai mult, nu aveam bani câţi voiam. Când aveam banii şi dorinţa, sufletul îmi programa călătoriile spre România şi nu-mi lăsa mai mult timp pentru alte locuri. Călătoria cea mai dragă şi cel mai bine întipărită în minte, am făcut-o cu ocazia lunii noastre de miere, în Bali şi pe insula Gili Trawangan.
 17. Părinţii mei sunt divorţaţi. Divorţul lor s-a întâmplat când aveam 7-8 ani. Contrar vârstei mici, nu pot spune că m-a marcat. Cu trecerea anilor, l-am luat ca pe ceva bun, benefic pentru toată lumea. Divorţul lor nu m-a făcut să-mi pierd încrederea în căsătorie.
 18. După terminarea facultăţii, cochetam cu ideea să mă implic în politică. Astăzi ştiu sigur că nu mi s-ar fi potrivit!
 19. Am avut probleme cu greutatea. În jurul vârstei de 8-9 ani eram ca un butuc şi pe la 14-15 ani devenisem ca o scândură. Pe ultima sută de metri cu sarcina aveam peste 100 kg. În prezent, am ajuns la 66 de kilograme, dar mai este destul loc pentru îmbunătăţiri. Am scris aici despre kilogramele înainte şi după sarcină.
 20. Unii ar spune că sunt obsedată de curăţenie. Eu aş spune că-mi place curăţenia, că sunt recunoscătoare pentru inventarea aspiratorului şi că praful, murdăria şi dezordinea mă fac să devin irascibilă.
 21. Sunt (foarte) organizată. Trebuie să am întotdeauna un plan (al zilei, al săptămânii, al lunii), măcar la nivel de schiţă. Am agende (sunt mare fană) împărţite pe subiecte şi liste cam pentru orice. Aşa funcţionez eu cel mai bine. 🙂
 22. Somnul nu a fost niciodată prietenul meu. Sunt matinală de când mă ştiu (spre disperarea soţului). Dacă dorm prea mult simt că mi se duce ziua fără să fac mai nimic. Recunosc că mi-aş fi dorit să dorm mai mult în primul an de viaţă al Antoniei. 🙂
 23. Condusul (maşinii) mă relaxează. Îmi plac maşinile. Îmi place să conduc. Conduc din prima zi de permis, de la 18 ani.
 24. Marele meu complex dintotdeauna a fost dantura. La mine n-au prea existat controale de rutină la stomatolog. Rutina mea erau plombele.
 25. Nu-mi place să fac poze. Nu pozez natural. Îmi este foarte greu să fac poze, să am un zâmbet şi o postură naturală.
 26. Nevoia de a dărui. Am nevoie să dăruiesc, să fac oamenii fericiţi, să ştiu că le-am adus un zâmbet şi le-am făcut un bine în viaţă. Cred în oameni. Cred în schimbări în bine şi în vorba care spune să fim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume ori, pe scurt, be the type of person you would want to meet. 
 27. Ţin (prea mult) la corectitudine. Mă înfurie la culme neseriozitatea şi nesimţirea.
 28. Nu cred în coincidenţe. Cred că lucrurile se întâmplă cu un scop şi nimic în viaţa asta nu este întâmplător.

 

Asta sunt eu! Mi le asum pe toate. Vă provoc şi pe voi să-mi spuneţi câte ceva despre voi. Să zicem că eu am spart gheaţa şi vă dau leapşa mai departe vouă, dar şi altor 4 bloggeriţe dragi mie. MirunaLoredanaAlina şi Mihaela, acceptaţi provocarea? 🙂

 

Foto: Nora Chiş Photography

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

10 Comments on 28 de lucruri pe care nu le ştiaţi despre mine

 1. Cate lucruri comune avem!!! Mi a plăcut aia cu ceasurile și cerceii. A, da și te înțeleg perfect cum e cu organizarea și curățenia. Nu pot gândi dacă nu e curat. Iar condusul…o mare relaxare. În plus ești o super mămică, modesta, frumoasa și inteligenta. Ne plac rețetele tale și te admiram. Antonia are de ce sa fie mandra!!!

 2. Foarte frumos ce ai spus! Ma Bucur Sa Aud ca nu sunt singura….mai ales cu curățenia ,cu gătitul și organizarea. … devin destul de nervoasa dacă nu este curățenie în casă. Avem destul de multe în comun si te admir foarte mult. Antonia este foarte norocoasă. Am și eu o Alessie de 1 an și 9 luni și voi încerca și eu rețele tale (sper sa-mi iasă )😉😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *