cartofi dulci cu sos de avocado

 

Am zile în care nici nu vreau să văd bucătăria, însă trebuie să mâncăm chiar dacă nu am chef să gătesc. Atunci aleg să fac preparate simple cu care ştiu sigur că nu dau greş. Antoniei îi plac orice bastonaşe pe care le poate da prin „coc” („coc” este „sos” pe limba ei).

 

Ingrediente: 

  • 2 cartofi dulci medii
  • 2-3 linguriţe de rozmarin uscat
  • 1 linguriţă de ulei măsline

Pentru sos: 

  • 1 avocado mic
  • o fâşie de ardei copt (cam 1/4 dintr-un ardei)
  • 1 fir de ceapă verde
  • o lingură de iaurt grecesc

 

Mod de preparare: 

 

  1. Am curățat cartofii, i-am spălat și i-am tăiat în bastonașe potrivite.
  2. Am așezat cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, i-am pulverizat cu foarte puțin ulei de măsline și am presărat deasupra lor rozmarin. Dacă aveţi un recipient cu pulverizator pentru ulei, atunci e minunat. Dacă nu, puneţi cartofii într-un bol şi amestecaţi-i bine cu o linguriţă de ulei.
  3. Am dat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până cartofii s-au rumenit ușor (aprox. 15-20 minute).
  4. Pentru sos, avocado l-am mixat cu iaurtul. Peste acest amestec am adăugat ardeiul copt şi ceapa verde, ambele tocate mărunt.

 

Simplu şi bun :)!

 

Alte reţete care se pot servi cu sos:

Chifteluţe de legume cu sos de avocado

Bastonaşe de dovlecei

 

Alte reţete cu cartof dulce:

Supă cremă de cartof dulce cu conopidă

 

 

Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *