Ingrediente:
- 2 baby dovlecei
- 1/2 avocado
- 1/3 ardei gras rosu copt
- 1/4 praz
- 1/4 pastarnac
- 1/4 radacina de patrunjel
- patrunjel verde
Mod de preparare:
- Am copt in cuptor un ardei gras intreg. Incing cuptorul (electric) la 200-220 de grade si las ardeiul pana se inmoaie. Il intorc periodic.
- Am curatat si spalat dovleceii, prazul, pastarnacul si radacina de patrunjel. Le-am gatit pe toate la aburi timp de 20 min.
- Cand legumele au fost gata, am scurs apa pe care au lasat-o. Le-am pus in blender alaturi de ardeiul copt si de jumatatea de avocado. Le-am mixat bine pana am obtinut un piure cremos. La final am adaugat patrunjel verde uscat.
Later edit:
Pentru bebelusi mai mari, puteti incerca un alt deliciu cremos cu urmatoarele ingrediente:
- 1 dovlecel
- 1 avocado
- 1/2 ardei gras rosu copt
- 1 pastarnac mic
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de ricotta sau de branza facuta in casa
Pofta buna :)!