Photo by Anna Alexes (www.pexels.com)

Am dat peste o imagine pe internet și m-am regăsit 100%. Bazându-mă pe întrebările pe care mi le adresează uneori Antonia, îmi este cât se poate de clar că noi, adulții, avem mici plăceri (ori să le spunem satisfacții sau răsfățuri) pe care cei mici nu le pot înțelege. Râdem, glumim, dar hai să vedem câți ne regăsim …

Cafeaua băută în liniște, când toată casa doarme

Recunosc că uneori, în weekend-uri, mă trezesc mai devreme doar pentru a-mi bea cafeaua singură, în liniște, eventual cu câteva pagini dintr-o carte, tolănită pe canapea. Cum să răspund la întrebarea: „Ai zis că ești obosită. De ce n-ai vrut să mai dormi?”? Vreau și somn, și cafea în tihnă, și citit … și de toate în același timp. Știți ce zic, nu?

Scrisul de mână cu un pix care scrie fain 

Sunt o iubitoare de obiecte de papetărie și îmi place să scriu de mână, fie că e vorba de journaling sau de notițe personale ori pentru muncă. Pentru a scrie frumos și citeț, așa cum îmi place, îmi trebuie pixul ăla fain care să scrie impecabil și este și confortabil. Nu știu ce părere aveți voi, dar am senzația că pixurile despre care vă zic sunt pe cale de dispariție. Deci, în concluzie, sunt omul care se bucură atunci când găsește un pix care scrie fain … și se întoarce la magazin să mai cumpere vreo 5 bucăți identice.

Lenjeria de pat proaspăt schimbată 

Nu-mi place să schimb lenjeria de pat și, pe cât posibil, încerc să-i pasez domnului soț această sarcină. Nu se pune problema să calc lenjeriile de pat. În schimb, am o plăcere deosebită pentru așternuturile proaspăt schimbate, care miros exact așa … a proaspăt, a curat. Parcă dorm mai bine în prima noapte în care am pus pe pat o lenjerie nouă.

Buretele de vase nou-nouț 

Aici e cam la fel cum este cu pixul ăla care scrie fain. Îmi place curățenia și ordinea. Așa cum știm, buretele de vase este unul dintre obiectele care adună cei mai mulți microbi în casă. Așadar, când schimb buretele, parcă mi-am curățat jumătate de bucătărie. Dar nu pot folosi orice burete. Trebuie să spele fain (greu de înțeles, știu) și să fie confortabil, exact ca și pixul despre care vă spuneam mai sus, să nu fie prea dur, dar nici prea moale; partea abrazivă să fie și ea potrivită și să nu se descompună după primele două utilizări. Și din ăștia cumpăr 5 atunci când dau de unul cum trebuie. Cum să îți înțeleagă copilul plăcerea că ai găsit buretele de vase perfect când toți bureții îi vede a fi la fel?!

Stretching-ul

Mai pe românește, întinderea corpului și pușcarea oaselor spatelui prin tot felul de contorsionări ciudate. Nu are cum să priceapă copilul că te doare cervicala, lombara, că simți tensiune între omoplați ori te chinuie vreo contractură musculară și mișcările ciudate pe care le faci îți aduc alinare și confort. N-o să-i spun copilei că o vedea ea când o fi de vârsta mea, că nu vreau să vadă viața de adult ca pe o ramolire și nici să bifez durerile de spate ca așteptări musai de avut de la viață.

Photo by Mikhail (www.pexels.com)

Planurile anulate

Aici e cu dus și întors. Adică, uneori e de bine și alteori nu prea.

Când este vorba de o zi de naștere, de exemplu, între copii, treaba e simplă: „Puiule, vrei sau nu vrei să participi?”. Răspunsul copilului se rezumă la 2 litere, în 2 variante posibile: „Da” sau „Nu” („Da” este cel mai frecvent întâlnit, pentru că se lasă cu joacă și tort). La noi, ăștia mari, sunt și participări musai, fără prea mult spațiu de manevră, în contexte care ne fac mai multă sau mai puțină plăcere, așa că uneori anularea planurilor este binevenită. Nu de alta, dar îți deschide o fereastră de oportunitate de a avea timp pentru tine ori timp pentru a recupera te miri ce lucruri restante. Deci, nu … copiii nu pot înțelege genul acesta de plăceri, pentru că la ei se lasă cu o tragedie în 3 acte atunci când se anulează vreo petrecere de copii. Și nu, nici explicațiile nu prea funcționează.

Bucătăria lună și bec

M-am rezumat la bucătărie în ideea în care nu pot lăsa bucătăria vraiște și să mă pun la somn. A doua zi sigur mă trezesc indispusă. Aici ar fi mai corect să spun casa lună și bec, nu doar bucătăria. Am o senzație de maximă satisfacție de fiecare dată când termin curățenia în casă.

Cana dă un gust aparte cafelei

Era să uit de asta. Nu vi se pare că o cană faină (altfel nu știu cum să-i zic) dă un gust aparte cafelei? 🙂

Așadar, voi ce plăceri pe care copiii nu le pot înțelege bifați? 🙂


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *