La ce preparate rapide, sănătoase și gustoase apelați atunci când sunteți în criză de timp?
Vă dau o idee → paste cu pui gătit în stil asiatic. Poate că nu vi se pare un preparat tocmai rapid, dar vin cu un pont care sigur vă este de folos pentru o mai bună organizare în bucătărie. Puiul îl puteți marina cu câteva zile ori chiar cu câteva săptămâni înainte de a-l găti, cu ajutorul unui aparat de vidat. Eu folosesc aparatul VS1190X-01 de la FoodSaver.
La achiziționarea unui pachet de 10 role pentru vidat alimente, primiți cadou acest aparat de vidat.
→ Oferta o găsiți aici – valabilă până pe 25 iunie (2025) ←
Într-un articol anterior, v-am dat câteva idei cum puteți reduce risipa alimentară cu ajutorul acestui aparat, dar și cum vă puteți organiza mesele, frigiderul și congelatorul.
Rețeta de astăzi este un exemplu de meal prep. Adică, aproape o jumătate de masă o aveți pregătită la frigider ori la congelator în funcție de ziua în care planificați să o serviți.
Eu am gătit pastele cu pui în stil asiatic cu ingrediente care nu conțin gluten (vă las link-urile cu câteva dintre produsele folosite), dar voi puteți adapta rețeta în funcție de preferințe.
Ingrediente:
Pentru 2-3 porții
Pentru marinadă
- 250-300g piept de pui
- 2 căței de usturoi
- 1 lgță ghimbir ras
- 2 lg sos de soia
- 1 lg ketchup
- 1 lg ulei de susan
- sare
- piper
Pentru gătirea puiului
- 1 ceapă verde
- 1 morcov
- 1-2 lg ulei de susan
- 30ml sos de soia
- 1 lgță amidon de porumb (opțional)
Pentru servire
- 100g paste (cântărite nefierte)
- semințe de susan (opțional)
Mod de preparare:
Pasul 1
Puiul l-am tăiat în cubulețe și l-am amestecat cu usturoi și ghimbir ras, sos de soia, ketchup, ulei de susan, sare și piper.
Amestecul obținut l-am transferat într-o pungă care se pretează vidării și l-am vidat cu ajutorul aparatului VS1190X-01 de la FoodSaver, care este potrivit atât pentru vidare uscată, cât și umedă. Pe lângă acest aspect, aparatul este foarte ușor de folosit, compact și ușor de transportat.
Din acest moment, aveți 2 opțiuni:
- Puiul îl congelați și îl decongelați (lent, în frigider) atunci când plănuiți să pregătiți această rețetă.
- Puiul vidat îl păstrați la frigider în cazul în care plănuiți să-l gătiți în următoarele zile.
Pasul 2
Înainte de a găti carnea, scoateți punga din frigider cu aproximativ 30-60 de minute pentru a se aclimatiza. Eu am încins o tigaie antiaderentă, am adăugat o lingură de ulei de susan, bucățile de pui (cu tot cu marinadă) și partea albă a unei cepe verzi (nu aruncați codițele!).
Pasul 3
Când puiul a început să se gătească, am adăugat morcovul tăiat în fâșii subțiri. Nu-l las să se gătească în totalitate, pentru că îmi place să aibă o textură ușor crocantă.
Pasul 4
Pentru ca preparatul final să aibă mai mult sos, am adăugat 30 ml sos de soia amestecat cu aproximativ 70 ml de apă. Am lăsat să dea un clocot și, pentru îngroșarea sosului, am dizolvat 1 linguriță de amidon de porumb în puțină apă rece și am adăugat acest amestec în tigaie. Am amestecat energic.
Pasul 5
Nu mi-a rămas decât să adaug pastele fierte (conform instrucțiunilor de pe ambalaj). Eu am pus 100g de paste (cântărite nefierte) fără gluten, cu orez, porumb și hrișcă. La final, am servit pastele cu pui în stil asiatic cu codițe de ceapă verde și semințe de susan.
Pe internet, veți găsi diferite marinade pentru pui în stil asiatic, însă aceasta este varianta mea preferată, plină de arome, deloc picantă și cu carne fragedă de ți se topește în gură.
Poftă bună!
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.