Ananas + cocos = combinația exotică perfectă. Mie îmi place mult această asociere de ingrediente, așa că m-am gândit să-i dau o șansă și sub formă de gofre. De curând, ca desert, am făcut gofre cu ananas și cocos, pe care le-am servit cu frișcă și extra ananas. Mi-a ieșit un desert delicios, cu conținut redus de zahăr, numai bun de împărtășit cu voi. Mai jos, găsiți rețeta și modul de preparare.
Ingrediente:
Pentru 8 bucăți
- 140g făină
- 30g nucă de cocos (răzuită fin)
- 3 ouă
- 40g zahăr
- 200g lapte de cocos (neîndulcit, dens, de la conservă)
- 150-160g ananas (din compot, neîndulcit)
- 10g ulei de cocos
- 1 lgță praf de copt
- esență de vanilie
- un praf de sare
Pentru servire
- ananas (din compot)
- smântână pentru frișcă
- o lingură de zahăr
Mod de preparare:
Pasul 1
Cu ajutorul unui blender, am mixat laptele de cocos cu ananasul și uleiul de cocos. Așa cum am precizat în lista de ingrediente, pentru această rețetă am folosit lapte de cocos din conservă, dens, neîndulcit. Ananasul este tot din conservă, fără adaos de zahăr.
Pasul 2
În compoziția lichidă obținută, am încorporat ouăle și esența de vanilie. Apoi, am adăugat ingredientele uscate, amestecate în prealabil: făina, nuca de cocos, zahărul, praful de copt și praful de sare.
Pasul 3
Am încins aparatul de gofre. Eu am aparatul DuraCeramic de la Breville despre care v-am povestit de câte ori s-a ivit ocazia, pe care îl recomand cu drag. Are plăci antiaderente și nu necesită grăsime suplimentară.
În fiecare formă am pus 2-3 linguri de compoziție și am lăsat gofrele la copt puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos al aparatului, aproximativ 5 minute. Mie îmi plac gofrele bine coapte.
Gofrele au ieșit ușor crocante în exterior, moi în interior și aromate. Noi le-am servit cu frișcă proaspătă (am bătut 200ml de smântână pentru frișcă cu o lingură de zahăr) și cu bucăți de ananas.
Cu aceste gofre aveți pregătit un desert delicios într-un timp foarte scurt. La noi acasă au fost foarte apreciate. Mai jos, vă las și alte idei de gofre pe care le puteți servi la desert.
Poftă bună! 🙂
Alte idei de gofre dulci:
- Gofre cu morcovi și nucă prăjită (un altfel de Carrot Cake)
- Brownies în aparatul de gofre
- Cheesecake sandwich cu gofre (în crustă de biscuiți)
- Gofre cu portocale și sos de ciocolată
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.