Chiftelele nu sunt un preparat care arată apetisant, dar vă recomand să îi dați o șansă acestei rețete. 🙂 Este rețeta cu care am convins-o pe Antonia că chiftelele pot fi gustoase. Nu sunt felul ei preferat de mâncare, dar le acceptă fără proteste, lucru care nu s-a prea întâmplat cu rețetele anterioare de chiftele pe care le-am încercat.
Nouă, celor mari, ne plac foarte mult. Legumele aduc un plus de gust și împiedică chiftelele să se usuce.
Ingrediente:
Pentru aprox. 30 de bucăți
- 600g carne tocată (în amestec – vită și porc)
- 2 zucchini mici
- 1 ardei kapia mic
- 2 morcovi mici
- 1 ceapă galbenă
- 1 ou
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- boia
- 1 lgță amestec de legume uscate (opțional)
Mod de preparare:
Pasul 1
Întâi, m-am ocupat de zucchini. I-am spălat bine și i-am răzuit (pe răzătoarea mare), cu tot cu coajă. I-am lăsat la scurs, cu puțină sare, vreo 10-15 minute.
Pasul 2
Ardeiul l-am tăiat mărunt, iar morcovii, spălați și curățați, i-am dat pe răzătoarea mică.
Pasul 3
Peste carne, am adăugat cei 2 zucchini pe care i-am stors (cu mâinile, după ce i-am lăsat la scurs) bine de apă, ardeiul, morcovii, ceapa tăiată mărunt, cățeii de usturoi zdrobiți, oul și condimentele. Am frământat carnea pentru a obține o compoziție omogenă.
Apoi, cu mâinile unse cu ulei de măsline am modelat chiftelele. Ca și cantitate/chiftea, eu pun aproximativ o lingură de compoziție.
Pasul 4
Am așezat chiftelele pe grătarul airfryer-ului și le-am copt pe funcția Carne (a 4-a funcție a airfryer-ului Halo Air XL de la Breville), la 200°C, timp de 13-15 minute. La jumătatea timpului de coacere le-am întors pe cealaltă parte.
Bineînțeles, le puteți coace și la cuptor, dar timpul de coacere va trebui să fie puțin mai mare. Dacă alegeți să gătiți chiftelele la cuptor, folosiți funcția de ventilație în timpul coacerii. Eu prefer să le fac la airfryer, pentru că, prin orificiile grătarului, se scurge zeama și grăsimea pe care compoziția le lasă, spre deosebire de gătitul în tavă, la cuptor. Din aceste cantități îmi ies aproximativ 30 de chiftele pe care le gătesc, la airfryer, în 2 ture.
Pe blog, găsiți și o rețetă de chiftele simple, fără legume, gătite tot la airfryer.
Este o rețetă simplă și rapidă care sper să vă placă! 🙂
Alte rețete la airfryer:
- Aripioare de pui rumenite la airfryer
- Paste cu legume coapte și halloumi
- Frigărui de creveți
- Bastonașe de dovlecei cu parmezan
- Strips de pui cu parmezan
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.