Sursa foto: Pexels.com

 

 

Este absurd ca viața unui copil să aibă un preț, dar aceasta este partea urâtă (una dintre ele) a lumii în care trăim. Nici nu-mi pot imagina ce este în sufletul unui părinte care are nevoie de o sumă de bani pentru a-i da o șansă la viață propriului copil. Însă, atunci când viața copilului tău costă 2,1 milioane de dolari, o sumă halucinantă, cred că ești pe punctul de a-ți pierde mințile. Cum să aduni o asemenea sumă? Poți să îți vinzi casă, masă, mașină și toate posesiunile pe care le ai și tot nu poți aduna acești bani. Singura soluție pe care o ai este să apelezi la bunătatea oamenilor. Și oamenii pot face minuni. Chiar pot. 

Cred că v-ați dat deja seama că mă refer la copiii care suferă de amiotrofie spinală, copii cărora le lipsește o genă și o primesc printr-o injecție miraculoasă. Da, sună SF! La termeni și definiții medicale nu mă pricep, dar știu că acești copii au nevoie de o injecție care costă 2,1 milioane de dolari. Da, o singură injecție costă atât, dar este mai mult decât o injecție. Este șansa lor la viață! O șansă pe care trebuie să o primească până la o anumită vârstă.

 

 

Oamenii fac minuni

Precedentul s-a creat. Robert si Noel au reușit să adune acești bani, iar Alexa i-a urmat. Micuța Alexa a câștigat zilele trecute tragerea la sorți organizată de AveXis (compania care produce terapia genetică ZOLGENSMA), prin programul AVXS-101. Pe scurt, 3 miracole au avut loc, dar mai este nevoie de încă 3. Gemenii Ciutac, Galina și Mihail și micuța Alessia au nevoie de puterea lui împreună, de noi toți. Voi alegeți cum îi puteți ajuta și cu cât. Cert este că nicio sumă nu este prea mică.

 

 

Ce opțiuni aveți pentru a ajuta? 

Puteți dona în conturile care vă sunt puse la dispoziție sau prin SMS ori, o altă variantă ar fi să vă alăturați grupurilor de Facebook, unde puteți licita produse care nu vă mai folosesc ori puteți participa la licitații:

 

Fiecare copil, fiecare om merită o șansă la viață, iar uneori șansa lor depinde de noi. Nu vă spun cât să donați, dar vă provoc la un exercițiu de imaginație. Gândiți-vă că dacă 18.870 de oameni, atâția cât s-au adunat în jurul blogului, pe pagina de Facebook dedicată acestuia, ar dona câte 30 de lei, s-ar aduna aproape 137.500 de dolari. Dacă ei ar încuraja câte 5 prieteni să doneze fiecare aceeași sumă, atunci s-ar aduna peste o jumătate de milion de dolari. Vreau să cred că nimic nu este imposibil și, prin bunătatea și implicarea oamenilor, se vor produce alte 3 minuni, alți 3 copii vor avea o șansă la viață. 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Viețile unor copii depind de sume enorme de bani. Fiecare viață costă 2,1 milioane de dolari

  1. Buna seara! Mai este un copilas care trebuie sa stranga aceasta suma imensa. Se numește si el Mihai, are SMA2 dar ieri i s-a confirmat la Institutul Nicolae Robanescu ca este compatibil pentru tratamentul cu Zolgensma. Băiețelul are aproape 3 ani. Gruoul lui este Save Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *