Nu ştiu cum sunt copiii voştri, dar fetiţa mea este foarte entuziasmată atunci când aude cuvântul „pizza”. Când se întâmplă să mâncăm în oraş, optăm pentru pizza, neapărat cu legume în cazul ei. De această dată, mi-am propus să pregătesc acasă o altfel de pizza, una care sigur nu se găseşte în oraş, cu un ingredient care îi place mult fetiţei mele, ricotta. Nu este mare filosofie să pregătim pizza acasă şi avantajul este că ştim exact ce ingrediente conţine.

 

Ingrediente:

 

Aluatul

Pentru aluat, am mers pe mâna Alinei, blogger pe Mamamag.ro. Ingredientele folosite au fost pentru două pizza. Găsiţi aici ingredientele, cantităţile şi paşii necesari pentru prepararea aluatului. Eu am folosit făină integrală şi am acoperit aluatul cu un prosop de bucătărie umed. Am lăsat vasul pe uşa deschisă a cuptorului încălzit la 50° Celsius.

 

Toppingul (pentru o pizza)
  • aprox. 150ml sos de roşii
  • 250g ricotta
  • roşii cherry
  • porumb
  • măsline fără sâmburi
  • ricotta
  • oregano
  • sare (opţional)

 

Mod de preparare: 

 

  1. După ce aluatul a fost dospit, l-am împărţit în două părţi egale. Fiecare bucată de aluat am întins-o într-o foaie subţire. Îl puteţi întinde atât pe masa de lucru pe care aţi presărat făină ori direct pe o foaie de copt. Eu l-am întins direct pe o foaie de copt şi apoi l-am transferat în tavă. După etalare, vă sfătuiesc să înţepaţi uşor aluatul cu furculiţa.
  2. Cu ajutorul unei linguri sau al unei pensule de patiserie, am întins sosul de roşii pe suprafaţa aluatului. Ideal ar fi să folosiţi un sos de roşii fără sare, cu o etichetă cât mai „curată”. Sarea nu este recomandată copiilor cu vârsta mai mică de un an.
  3. După ce am întins sosul de roşii, am presărat bucăţi de ricotta, boabe de porumb, felii de măsline verzi şi negre şi am aşezat felii de roşii cherry. Eu am folosit porumb din conservă, fără zahăr adăugat. Citiţi etichetele înainte de cumpărarea oricărui produs. Majoritatea conservelor conţin zahăr. Măslinele, dacă sunt prea sărate, le puteţi lăsa în apă la desărat.
  4. Puteţi adăuga şi alte ingrediente pe pizza voastră, după preferinţe: felii de ciuperci, ardei, dovlecei, etc.
  5. Am aşezat tava în cuptorul preîncălzit la 180°-200° grade Celsius, pe a doua şină de jos şi m-am asigurat că ventilatorul este setat în partea de jos încât toppingul să nu se usuce. Am lăsat pizza în cuptor timp de aproximativ 15 minute. Înainte să fie servită, am adăugat deasupra frunze de rucola mărunţite.

 

Poftă bună! 🙂

 

 

 

Alte reţete asemănătoare: 

Pizza cu blat din dovlecei
Pizza cu blat din conopidă

Tartă cu ricotta şi spanac
Tartă cu piept de curcan şi legume
Tartă cu ciuperci, praz şi telemea

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *