Mă pregătesc de ceva vreme să fac o tartă fără aluat. Îmi plac tartele, dar uneori am nevoie să le pregătesc rapid şi renunţ la idee, pentru că aluatul necesită ceva timp pentru a fi pregătit. În plus, o tartă cu aluat comparativ cu una fără aluat înseamnă mai multe grăsimi şi mai mulţi carbohidraţi, iar silueta mea actuală are nevoie să mai renunţe la calorii. 🙂

Pentru masa de prânz, am pregătit nişte somon în papiotă. Cu somonul rămas mi-am zis că ar merge să încerc să fac nişte mini tarte. Zis şi făcut! Vedeţi mai jos ce ingrediente am adăugat şi cum am pregătit mini tartele.

Ingrediente: 

Pentru 4 porţii 

 

  • 150g somon gătit
  • praz (1 tijă de aprox. 20cm)
  • 3 ouă
  • 120g ricotta
  • 100ml lapte
  • 50g făină
  • parmezan (opţional)
  • sare
  • piper
  • unt pentru forme

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Somonul l-am avut deja gătit. De cele mai mult ori, peştele îl gătesc în papiotă. Aşa am gătit şi somonul. L-am tăiat în bucăţi mici. La fel am procedat şi cu prazul.

 

Pasul 2

Într-un bol încăpător, am amestecat ouăle cu ricotta şi cu laptele. În această compoziţie am încorporat făina, sarea şi piperul. Am adăugat somonul şi prazul. Bineînţeles, puteţi adăuga şi alte legume sau condimente, în funcţie de preferinţele voastre.

 

Pasul 3

Eu am folosit forme de mini tarte din silicon. Deşi ele promit că sunt antiaderente, pentru siguranţă, eu le ung cu puţin unt. Am distribuit compoziţia în forme şi deasupra am presărat puţin parmezan.

Am copt mini tartele la 180° Celsius, timp de aproximativ 30 de minute, până s-au rumenit deasupra.

 

 

Soţul meu nu este un iubitor de tarte de niciun fel (rar le mănâncă) şi nici de peşte, iar Antoniei nu-i plac nici ei preparatele pe bază de peşte, aşa că aceste 4 mini tarte au fost numai pentru mine. Două le-am servit la cină, iar pe celelalte două la prânz, de fiecare dată cu salată de crudităţi.

 

Poftă buna! 🙂

 

 

Alte reţete de tarte: 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *