Marca: Educational Insights
Vârsta recomandată de producător: 3+

 

Descriere şi observaţii

 

Antoniei îi place să modeleze indiferent dacă este vorba de aluatul făcut în casă, plastilină, nisip kinetic sau alte materiale. De curând, am aflat că există în comerţ această spumă modelatoare, numai bună pentru pasiunea fetiţei mele. Spuma modelatoare are câteva particularităţi care nu se regăsesc la materialele pe care tocmai le-am menţionat şi anume:

♦ Nu se lipeşte de mâini, haine sau covor. Ştiţi deja că slime-ul, de exemplu, poate produce un adevărat dezastru dacă ajunge în părul copilului.

♦ Nu necesită preparare în prealabil. Glibbi, de exemplu, despre care v-am povestit deja, trebuie preparat. În cazul acestuia, nu îţi poţi da seama ce cantitate de materie primă trebuie folosită pentru a obţine o cantitate rezonabilă de produs, nu un lighean cum a fost în cazul nostru.

♦ Nu se usucă. Plastilina, de exemplu, se usucă dacă este lăsată la aer sau dacă este folosită un timp mai îndelungat.

♦ Nu este toxică. Acest lucru nu este valabil în cazul tuturor materialelor de modelat, concepute pentru copii.

♦ Nu lasă urme/mizerie. Dacă aţi citit deja despre aventura noastră cu glibbi, cred că v-aţi dat seama că suflu şi în iaurt. 🙂

 

 

Avem spuma de modelat de aproximativ o lună şi este fix aşa cum este descrisă. Totuşi, să nu vă aşteptaţi să fie la fel de moale ca plastilina, slime-ul sau nisipul kinetic. Materialul are o textură diferită. Fetiţa mea l-a validat şi asta mă face să vi-l recomand.

Spuma de modelat are culori vibrante şi este disponibilă în diverse cantităţi. Noi avem pachetul cu 8 bucăţi, fiecare având o culoare diferită, dar se găsesc şi pachete cu 4 sau cu 20 de bucăţi. Spuma de modelat este disponibilă şi în varianta de călătorie, cu 8 bucăţi. Faţă de setul pe care noi îl avem, acesta vine şi cu o geantă pentru transport. Sinceră să fiu, mi se pare o variantă bună şi pentru acasă, pentru că puteţi depozita spuma în geanta respectivă.

Pe lângă particularităţile amintite mai sus, spuma modelatoare are şi un preţ foarte bun, de la 25 de lei pentru setul de 4 bucăţi până la 135 de lei pentru cel de 20. Găsiţi spuma modelatoare online, pe Educlass.ro, sau în magazinul lor din Bucureşti.

Este important de ştiut că producătorul nu recomandă acest produs copiilor cu vârste sub 3 ani, pentru că din spumă se pot detaşa bucăţi mici care, dacă sunt înghiţite sau inhalate, reprezintă un pericol de sufocare pentru copil.

 

 

Cum contribuie la dezvoltarea copilului?

 

  • dezvoltă percepţia senzorială a copiilor
  • contribuie la dezvoltarea abilităţilor motorii fine

 

Adăugaţi spuma asta în lista cu potenţialele cadouri pentru copil. Eu zic că n-o să vă pară rău. 🙂

 

Alte jocuri care s-ar putea să vă placă: 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *