Marca: Sevi
Material: Carton
Vârsta recomandată de producător: 3 ani+

 

Descriere şi observaţii

 

Acest joc le permite copiilor să înveţe ce se întâmplă cu natura în fiecare anotimp şi care sunt piesele de îmbrăcăminte potrivite fiecărui sezon. Astfel, ei vor „îmbrăca” băieţelul din fiecare imagine, vor învăţa, printre altele, că iarna ninge şi ne dăm cu sania sau cu patinele, că primăvara înfloresc copacii, că vara este soare şi cald, iar toamna plouă mai mult decât în restul anului şi copacilor le cad frunzele.

Jocul conţine 4 scene, câte una pentru fiecare anotimp, şi 75 de piese magnetice. Scenele nu sunt detaşabile şi fac parte din cutie. Practic, cutia se pliază/depliază şi piesele se păstrează în interiorul ei. Şi acesta este un joc potrivit de luat în călătorii, pentru că se transportă uşor. Dimensiunile jocului sunt de 26cm x 19cm x 4cm. Mai dificil este ca cel mic să scoată, în avion sau în maşină, toate cele 75 de piese şi să le aranjeze pentru a le putea alege în funcţie de anotimp.

 

 

 

 

Jocul nu este recomandat copiilor sub 3 ani, pentru că unele piese magnetice sunt foarte mici, cum ar fi fulgii de zăpadă. Piesele se îndoaie destul de uşor aşa că ar fi păcat să daţi banii pe el degeaba. Mai bine aşteptaţi ca puiul vostru să mai crească puţin şi să îl poată mânui.

Antoniei i-a plăcut acest joc şi a ajuns să decoreze frigiderul cu piesele magnetice. Nici nu ştiu dacă le mai avem pe toate. Cert este că şi-au făcut treaba. 🙂 Dacă vi se pare potrivit pentru copilul vostru, îl găsiţi în magazinele online. Eu l-am văzut pe Emag şi pe Naturici, la preţuri între 90 şi 110 lei.

 

Cum contribuie la dezvoltarea copilului?

 

  • ajută la cunoaşterea lumii înconjurătoare.
  • dezvoltă abilităţi de asociere.
  • stimulează imaginaţia.
  • ajută la dezvoltarea motricităţii fine.

 

Alte jocuri care s-ar putea să vă placă: 

 

Construieşte imagini, pas cu pas
Construim cu magneţii Magspace
Jocul care mi-a ţinut copilul ocupat în călătorie

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *