Încercăm să petrecem timp de calitate împreună. Când vremea ne ţine în casă, căutăm să avem activităţi care să ne includă pe toţi 3. În acest caz, jocurile de societate sunt opţiunea ideală. Vreau să vă povestesc despre un joc de societate pe care voi mi l-aţi recomandat, pe care, întâmplător, l-am găsit la un târg de carte.

Marca: Blue Orange
Vârsta recomandată de producător: de la 4 ani

Descriere şi observaţii

 

După primul joc de societate pe care l-am cumpărat, am descoperit că Antonia are competiţia în sânge şi îi place să câştige. De fapt, pentru ea este important câştigul şi nu plăcerea de a juca. Încercăm să lucrăm la partea asta, să o îndrumăm spre o atitudine pozitivă, să o stimulăm să joace pentru plăcerea jocului. Încă nu am ajuns acolo unde ne dorim, dar eu zic că exerciţiul este mama învăţăturii. 🙂

Pengoloo sau super-eggspediţia la Polul Sud este un joc dedicat celor care au între 4 şi 99 de ani. Vă povestesc puţin despre el, mai jos, ce conţine şi care sunt principiile jocului.

 

Jocul conţine:

  • 12 pinguini
  • 12 ouă colorate
  • 4 plăcuţe iceberg pentru scor
  • 2 zaruri colorate

 

Jocul nu este deloc complicat. Sub fiecare pinguin se aşază câte un ou. Pinguinii se amestecă între ei şi se pun pe mijlocul mesei. Fiecare jucător primeşte câte o plăcuţă iceberg pentru scor. Acesta trebuie să dea cu cele 2 zaruri care îi vor arăta culorile ouălor pe care trebuie să le caute. Are voie să ridice 2 pinguini pentru a le găsi. Dacă găseşte unul sau ambele ouă colorate, trebuie să le plaseze pe plăcuţa din faţa sa. Câştigă jucătorul care aliniază 6 pinguini pe plăcuţa sa ori cel care i-a adunat pe cei mai mulţi până la finalul jocului.

Din câte am observat la târg, Pengoloo vine în 3 variante: o variantă din plastic, una din lemn (identică la dimensiuni cu varianta din plastic) şi un mare din lemn. Bineînţeles, fiecare variantă are un alt preţ. Jocul nostru este din lemn, varianta mică, şi a costat în jur de 90 de lei, un preţ decent, zic eu. Ca să vă faceţi o idee, varianta mare din lemn costa undeva la 600 de lei.

Per total, raportul calitate-preţ eu îl consider foarte bun. Nu i-am găsit minusuri jocului. Poate mi-ar fi plăcut ca plăcuţele iceberg să fie puţin mai late, dar acest aspect este foarte subiectiv şi ţine strict de preferinţele mele.

 

Cum contribuie la dezvoltarea copilului?

 

  • Dezvoltă imaginaţia.
  • Încurajează abilităţile logico-matematice.
  • Dezvoltă capacitatea de observare, memoria şi gândirea strategică.
  • Contribuie la dezvoltarea aptitudinilor interpersonale.

 

Cum vă spuneam mai sus, jocurile de societate îi ajută pe copii să înveţe rezistenţa la frustrare, să se bucure de mici reuşite, să descopere plăcerea jocurilui, dar şi să integreze mai uşor, la o scară mai mică, principii pe care le regăsim în viaţa de zi cu zi, cel de reuşită şi de eşec.

 

Ce jocuri de societate vă jucaţi împreună cu cei mici? Dacă sunteţi în căutare de recomandări, aici găsiţi o listă pe care am întocmit-o împreună cu voi, cei care mă citiţi.

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *