Cred că aceste articole cu produse handmade vor deveni o tradiție de care mă voi ține în fiecare an. Până acum, am publicat pe blog 6 articole (3 articole în 2016 + 3 articole în 2020) în care v-am propus obiecte făurite de mâinile unor oameni talentați și cu o bucată din sufletul lor, cum îmi place mie să le spun. Anul acesta, am lansat, din nou, un apel către voi prin intermediul căruia v-am dat de veste că sunt în căutare de oameni talentați, oameni a căror muncă să apară aici, pe blog, să ne inspire în alegerea viitoarelor noastre decorațiuni și/sau cadouri de Crăciun (și nu numai). Sper să găsiți produse care să vi se potrivească!

 


Atelierul Alma

„Povestea Atelierului Alma e una simplă, însă plină de iubire pentru copilași. Totul a început după nașterea primului băiețel, când, de Crăciun, i-am făcut un braduț din fetru. Văzând câtă bucurie a provocat acel brăduț, am început să experimentez cu diverse produse textile pentru copii, învățând să le fac și, în același timp, punându-mi tot sufletul în crearea lor. Îmi doresc să ofer copiilor lucruri unice, deosebite și calitative, care să aducă culoare și bucurie copilăriei lor.”

Produse: giftbox-uri de Crăciun pentru copii. Giftbox-ul „Ursul polar” conține: păturică călduroasă, pufoasă și personalizată, din bumbac 100% și minky pufos, certificate Oeko-tex; sosețică personalizată, body My first Christmas, două decorațiuni de brad, ursuleț polar adorabil din pluș. 

Contact: Atelierul Alma – pagina de Facebook

 

 

Căsuța cu povești

„De când mă știu mi-a plăcut să făuresc lucruri handmade. În copilărie, făceam hăinuțe păpușilor iar acum, după mulți ani, făuresc cu drag păpușele din lână împâslită. Îmi place să dau formă acestor micuțe, să-mi transpun ideile în zâne colorate, elfi, flori, pitici, fluturi, șoricei etc. Îmi place că pot aduce zâmbetul oamenilor prin creațiile mele și iubesc faptul că pot face parte din poveștile lor.”

Produse: păpuși din lână împâslită

Contact: Facebook/Instagram

 

 

Creații delicate

Produse: accesorii handmade din mărgeluțe miyuki delica

Contact: Site/Facebook

 

 

HandCraft by Roxy

Produse: decorațiuni pentru brad, calendare de advent, cizmulițe, decorațiuni pentru ușă. 

Contact: Facebook

 

 

Irina Pescărașu 

„Pictez din placere, dar mai ales dintr-o intensă nevoie interioară pe care nu o pot explica prin multe cuvinte. Încă nu mă limitez la o tehnică anume. Îmi place deopotriva să pictez pe pânză (în acrilic și ulei), dar și în acuarelă și, mai nou, pe textil. Îmi doresc ca picturile, sub orice formă, să reușească să transmită privitorului stări diverse, să nască întrebări iscoditoare, să trezească idei, dar și plăcerea de a le privi iar și iar.”

Produse: Obiecte pictate (porțelanuri, ornamente din lemn, ornamente din lut, articole de îmbrăcăminte, traiste).  

Contact: Facebook

 

 

Petale cu mesaj

„Petale cu mesaj e despre o poveste pe care o scriu prin fiecare petală a fiecărei flori pe care eu o pregătesc cu multă grijă și mult drag,  poveste care apoi devine o amintire și nu doar un simplu cadou. Culoarea floricelelor, forma lor și mesajul pe care acestea îl aduc, face din fiecare tablou o poveste transformată într-o emoție, din suflet … O amintire ce rămâne pentru totdeauna, pentru cei dragi, părinți, bunici, nepoți, prieteni dragi, pentru o doamnă educatoare sau chiar un cadou de nuntă pentru doi miri emoționați.”

Produse: tablouri personalizate din flori din hârtie

Contact: Facebook/Instagram

 

 

Pofigo

„Pofigo este un proiect pornit din pasiunea de a meșteri lucruri, de a da viață unor obiecte create 100% manual.
Am descoperit această pasiune alături de cei doi baieței ai mei, pictând împreună pe bucăți de lemn, ulterior și pe diverse forme create de noi, după care mi-am dat seama că pot realiza chiar niște obiecte de decor, dar rămânând totuși în zona destinată copiilor, pentru că asta mă inspiră cel mai mult.
Fiind pasionată de design interior și pictură, combinații de culori și texturi, încerc să le îmbin cumva pe toate și astfel să creez, în final, un pachet care să aducă emoție și bucurie celor care aleg un obiect creat de mine.”

Produse: obiecte de mic mobilier pentru copii, table de scris în formă de căsuță,  plăci de măsurat înălțimea piticilor, diverse figurine, obiecte decorative, decorațiuni pentru Crăciun. Toate produsele sunt realizate din lemn, pictate cu vopsea ecologică și pot fi personalizate fie cu mesaje, fie într-o paletă de culori preferată.

Contact: Facebook/Instagram

 

 

Poienița cu Povești

„Eu sunt Roxana (35 ani), fosta makeup artist, mămica de 2 băieți (3 și 7 ani), soția lui Ștefan (37 ani), fost artist acrobat la circul de stat. Ne-am mutat la țară, într-un cătun din Ardeal după mulți ani de București. Am început să construim căsuța noastra ecologică din panouri de paie și lemn plus o iurtă mongoleză pe care intenționăm să o închiriem oaspeților care doresc să ne treacă pragu. Avem albine, multe plante și pomi fructiferi majoritatea crescuți sălbatic. Așa am creat, unul câte unul, produsele noastre bazate pe miere, plante, nuci și fructe ecologice.”

Contact: Facebook

 

 

Povești Handmade

Produse: ornamente din fetru

Contact: Facebook

 

 

Aici închei primul articol, din acest an, despre produsele handmade ale unor oameni talentați, cu povești una și una. Mailurile pe care le-am primit au adevărate povești de viață care i-au adus pe oameni să creeze obiecte cu suflet. Pe unele nu le pot reda aici, dar să țineți minte că în spatele fiecărui om, fiecărui produs există o poveste. 

Stați pe aproape! Revin cu al doilea articol. 🙂

 

Vă las, mai jos, articolele de anul trecut cu oameni talentați, creații deosebite și povești de viață: 

 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *