La începutul lunii octombrie, am lansat un apel către voi prin intermediul căruia v-am dat de veste că sunt în căutare de oameni talentați. Mi-am dorit ca în acest an să vă propun idei de cadouri handmade, de obiecte făurite de mâinile unor oameni talentați și cu o bucată din sufletul lor.

Am primit destul de multe mail-uri, așa că oamenii care și-au dorit să-și prezinte munca vor fi prezentați, pe blog, până la finalul lunii noiembrie, în 3 articole separate. Primul articol îl găsiți aici.

Sper să găsiți produse potrivite pentru a fi dăruite oamenilor dragi vouă!


 

Ferma de păpuși

„Sunt o mamă iubitoare de copii. Alături de familia mea, am învățat să creez jocurimarionete și păpuși haioase care aduc zâmbete pe buzele tuturor.”

Produse: păpuși/marionete.

Contact → Facebook

 

Handmade by Denisa

Produse: obiecte din pastă fimo: toppere pentru torturi, cănitacâmuri pentru copiiramemărțișoare, etc.

Contact → Facebook

 

Lorena′s Crafts & Creations

De-a lungul anilor am făcut lucruri pentru mine, familie și prieteni. Mereu îmi spuneau să fac ceva din asta, dar parcă nu aveam curaj. Anul trecut, pentru botezul nepoțelului, am vrut să îi creez ceva diferit, un cadou care să fie o amintire plăcută. De la acel tablou din fetru pentru copii a început totul. Având în vedere faptul că am ajuns mămică singură și am trecut printr-o perioadă dificilă, aveam nevoie de ceva care să mă relaxeze. Am început să creez și să primesc tot felul de provocări.”

Produse: accesorii și decorațiuni.

Contact → Facebook

 

Ioge – produse croșetate

„Totul a început în primul an de facultate când simțeam cum trece timpul fără ca eu să fac ceva productiv. Aînceput  croșetez. Eram fericită când vedeam produsul final,  simțeam „utilă„. Însă nu am avut suficientă motivație pentru a  dezvolta.

După 2 ani de profesat în domeniul juridic, mi-am dat seama că, deși face parte din caracterul meu „justițiar”, nu îmi găsesc liniștea și armonia. Am început  urmăresc diferite tutoriale legate de croșetatul păturicilor pentru bebeluși. Protagonista era chiar o mamă care muncea de acasă. Era atât de împlinită și fericită cu ceea ce făcea încât m-a convins să mă apuc de treabă. Am început  primesc și primele comenzi adevărate care mi-au adus câțiva bănuți.

De când am născut primul copil, visul de a avea o sursă de venit muncind pentru mine și cu inima a devenit tot mai accentuat. Și lupt pentru asta cu tot sufletul!”

Produse: produse croșetate. Prețuri: set căciulă moțată și fular – 100 lei adult/85 lei copil; păturică bebe exterior – 170 lei; păturică bebe interior – 140 lei; șal – 140 lei; poncho – 150 lei; cardigan/pulover bebe – 100 lei. 

Contact → Facebook / → Instagram/→ Site: crafty.ro/Ioge

 

Decorino Handmade

„𝗗𝗲𝗰𝗼𝗿𝗶𝗻𝗼 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗺𝗮𝗱𝗲 a apărut din dorința de a face ceva… ceva simplu și de efect. Și am descoperit ce pot face – să modelez sârmă! 

Am început prin crearea de decorațiuni pentru camera bebelușilor și copiilor, am prins gust pentru ele și nu m-am mai oprit; minunății din sârmă și ață tricotată, modelate și lucrate cu migală, pasiune și multă, multă culoare, decorațiuni personalizate cu nume și diverse figurine haioase, în funcție de hobby-urile sau dorințele copiilor.  

Apoi am trecut la nivelul următor. Au luat naștere decorațiunile pentru casă, decorațiuni cu tematică de Crăciun (ornamente pentru brad, coronițe pentru ușă/ perete) și de Paște (coronițe), mărțișoare, rame foto, mărturii pentru botez și accept cu dragă inimă și alte provocări minunate. Toate din sârmă și ață tricotată!”

Contact → Facebook

 

Mesaj pe fir

„Brățările mele sunt unice. Sunt „scrise” în codul Morse și spun povestea fiecărui purtător. Nu am stoc. Lucrez doar la comandă. Fiecare client are propriul mesaj dorit, dar și preferința pentru o anumită culoare.”

Produse: brățări – 35 de lei. 

Contact →  Instagram

 

Accesorii handmade by Anca

 

Produse: „Bijuterii lucrate din pasiune pentru frumos, confecționate din diverse materiale textile și personalizate în funcție de preferințe. Spatele este acoperit cu piele naturală sau catifea pentru a fi ușor de purtat direct pe piele. Folosesc doar mărgeluțe de sticlă de calitate și, ce este important, nu lipesc mărgelele, totul este cusut. Realizez și picturi în acrilic.”

Contact → Facebook

 

Petit Cadeau

„Petit Cadeau este un mic proiect pe care l-am visat din primele zile după nașterea copilului și pe care l-am pus în practică de curând.

Petit Cadeau a luat naștere din frustrarea pe care am avut-o în perioada cât am fost însărcinată și după ce am născut, deoarece toate cadourile pe care le primeam la momentul respectiv erau doar pentru bebe și nici măcar unul (nici măcar cel de ziua mea) nu a fost un cadou pentru mine sau care să îmi fie mie personal util. Toată lumea se gândea doar la ce are bebe nevoie și nimeni nu se mai gândea la mine ca o entitate separată de bebe. Așadar, Petit Cadeau reprezintă cadoul pe care îl va primi o viitoare sau o proaspătă mămică și include produse atât pentru ea, cât și pentru bebeluș. ”

Produse: Cutiile sunt disponibile în 4 variante, cu prețurile cuprinse între 100 și 150 de lei. 

Contact → Facebook

 

Simona Handmade

Produse: Obiecte din lut polimeric. 

Contact → Facebook

 

Bicicleta cu lavandă

„M-am îndrăgostit de lavandă cu mulți ani în urmă, în țara lui Napoleon. Într-o excursie de vară în Provence m-am întâlnit cu primele lanuri de lavandă. Și am fost fascinată. Atunci mi-am spus că trebuie să am și eu propriul câmp de flori mov și parfumate, sau măcar o grădină în care să-mi clătesc ochii și sufletul. 

Și am avut-o. Un an mai târziu, visul s-a transformat în realitate, iar hobby-ul meu de suflet, într-o mică afacere de familie. 

Din multitudinea de soiuri, am ales să iubesc soiul pur, officinalis (singurul comestibil).  Și l-am crescut cu doar 3 ingrediente: iubire, apă și sapă. Astfel, în 2018 am obținut și certificarea Ecocert pentru cultura ecologică.  

Acum “copilașul” de 1500 mp, deja în vârstă de 5 ani, a crescut frumos și, prin produsele pe care le realizăm împreună, ne ajută să ducem povestea la alt nivel, să împărtășim clienților noștri din frumusețea și beneficiile acestei plante miraculoase.”

Contact → Facebook

 

Ioni Keramiks

„Ioni Keramiks este o mică afacere de familie care dorește să aducă bucurie oamenilor. Încurajez lumea să se orienteze către cumpărături responsabile – piese ceramice cu o viață mai lungă față de produsele din plastic, poluante. De asemenea, piesele făcute manual de artizani au o autenticitate ce le lipsește produselor vândute de marile magazine.   

Cu toții trebuie să cumpărăm lucruri ce ne aduc bucurie, dar și care, odată cu trecerea anilor, ”colectează” amintiri de la evenimentele la care participă (un bol de salată folosit la mesele în familie, o ceașcă de cafea ce poate spune o poveste și copiilor noștri) și spun povestea mai departe.”

Produse: produse ceramice. Prețurile încep de la 50 lei. 

Contact → Facebook / → Instagram/→ Site: ionikeramiks.com

 

Cătălina felt handmade

 

Produse: „De profesie sunt farmacist dar, stând acasă cu cei mici, mi-am descoperit o pasiune-decorațiunile din fetruLucrez cu mare drag decorațiuni personalizate cu numele și datele de naștere ale bebelușilorrame foto personalizate, figurine pentru lumânări de botezbentițe pentru bebeluși sau fetițe mai maritablouri de familie cu figurine din fetru și, nu în ultimul rând, brăduți și decorațiuni de Crăciun.”

Contact → Facebook 

 

Suflet în cerneală

”Ceea ce fac eu sunt scrisoriscrisori în care scriu ceea ce oamenii își doresc să spună, dar poate nu au curajul necesar în cuvinte, față în față. Mi-a plăcut mereuscriuiar în pandemie mi-am dat seama ca asta ne poate ține uniți și apropiați de cei dragi. O scrisoare trimisă cu drag!”

Produse: cadouri din caligrafie: scrisori, bilete de mulțumire, citate, texte personalizate. 

Contact → Facebook / Site: sufletincerneala.ro

 

Lampadaria Design 

„Suntem doi iubitori de natură. O iubim, o respectăm și încercăm cât de mult să o protejăm. În designul fiecărui produs creat de noi veti regăsi elemente și motive inspirate din natură tocmai din dorința de a ne simți aproape de ea tot timpul. Fiecare produs transmite energie pozitivă, prospețime și poftă de viață.”

Produse: obiecte decorative pentru casă, cadouri corporate, obiecte pentru copii (jucării textile, seturi pernă + tablou, seturi pentru grădiniță, etc.), port cărți de vizită, săculeți pentru vin, huse pentru laptop, cărți, etc. 

Contact → Facebook /→ Site: lampadaria.com

 

Mădălina’s paper flowers

„Mă declar îndrăgostită iremediabil de hârtia floristică. Totul a început în urmă cu un an, când mâinile mele au făcut cunoștință, pentru prima dată, cu această hârtie. După ce am studiat câteva tutoriale în care erau prezentate diferite flori, m-am apucat de treabă. Imediat am realizat că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și asta pentru că nu a fost atât de ușor pe cât părea în filmulețele vizionate. Dar nu am dat niciun pas înapoi.”

Contact → Facebook

 

A’s Wooden Tales – Decorațiuni Handmade

„Povestea micuțului meu atelier a pornit în urmă cu 3 ani, în ajunul sărbătorilor de iarnă, când m-am apucat să fac diverse decorațiuni pentru familie alături de fetița meaUșorușor am crescut, m-am dezvoltat mulțumită fiecărui om ce a apreciat obiectele pe care le lucrez cu atât de mult drag. Treaba mea este să pregătesc cele mai faine cadouri pe care voi să le puneți sub brad.”


Produse:

Anul acesta am faurit pentru tine: 
 globuri de poveste;
 coronițe desprinse din tărâmul fermecat;
 seturi cadou pentru iubitorii de lectură;
 seturi cadou pentru medici;
 seturi cadou pentru cadrele didactice.

Contact → Facebook

 

Jay Flowers

Noi suntem Iuliana și Roxana, cele care în urmă cu 3 ani ne-am urmat pasiunea pentru flori și am creat Jay Flowers. Realizăm aranjamente cu flori naturalecoronițe pentru Crăciun, precum și tablouri cu licheni și flori criogenate.”

Produse: coroniță tradițională – 70 lei;  tablou „Balerina” (dimensiune A4) – 140 lei; tablou „Vaza cu flori” (dimensiune 30x30cm) – 170 lei; „Tree of life”, copăcel pe bază de lemn decorat cu licheni – 180 lei. 

Contact → Facebook

Dacă ideile propuse în acest articol sunt pe placul vostru, dați articolul mai departe. Poate ajunge să fie deschis de cineva în căutare de inspirație, de cadouri deosebite. În perioada următoare, voi reveni cu alte 2 articole în care veți găsi și mai multe idei de cadouri, și mai multe lucruri frumoase. 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *