Înainte de a vă povesti despre pușculița pe care am meșterit-o împreună cu Antonia, am 2 rugăminți:

  1. Nu vă opriți la cuvântul „unicorn”! Urmărind pașii de mai jos, puteți realiza o pușculiță cu personajul principal al copilului vostru, nu musai cu un unicorn. 🙂
  2. Da, Antoniei îi plac unicornii … mult, foooarte mult. 🙂

Antoniei îi place să meșterim împreună diverse lucruri. M-a întrebat ce mic proiect creativ am putea face împreună și i-am propus să realizăm o pușculiță. De ce o pușculiță? Pentru că presimt că va deveni un obiect indispensabil. 🙂 Îmi doresc să aprofundăm principiile de educație financiară, așa că pușculița este o necesitate. Și ar mai fi un aspect. Avem 2 pușculițe cumpărate, dar niciuna nu îndeplinește criteriile pe care eu le consider necesare: una este complet opacă (nu putem vedea banii), iar din cealaltă nu putem scoate banii decât prin detașarea unor șuruburi (deci Antonia nu are acces direct la bani de una singură). Să nu vă imaginați că sunt o tipicară exigentă, dar dacă tot are bănuții ei, îmi doresc să aibă posibilitate să îi gestioneze, să vadă când se împuținează sau se înmulțesc și să aibă controlul asupra lor (să îi scoată/pună în pușculiță).

Materiale necesare:

  • o cutie
  • o „fereastră” din plastic transparent
  • culori (pentru a picta cutia)
  • abțibilduri/washi tape (pentru decorarea cutiei)
  • carioci
  • personajul preferat (imprimat pe hârtie)
  • o bucată de carton/foi cartonate
  • foarfecă
  • cutter
  • pistol de lipit/lipici

Cum am realizat pușculița unicorn?

Pasul 1

Am început prin a stabili unde vom amplasa ferestra pușculiței și orificiul prin care vom introduce banii. Pentru fereastră am folosit un separator din plastic pe care l-am avut în casă. Cu trasat spațiile și, cu ajutorul unui cutter, am decupat spațiile respective.

Pasul 2

După ce am terminat cu decupatul, Antonia a pictat cutia.

Pasul 3

Cât am lăsat cutia să se usuce, ne-am ocupat de unicorn. Întâi, am căutat o imagine potrivită și am imprimat-o. Eu am găsit imaginea aici. Am colorat unicornul. Pentru că foaia este prea subțire și ne doream ca unicornul să aibă ținută pe viitoarea pușculiță, l-am lipit pe 2 foi cartonate, lipite între ele. În locul foilor cartonate puteți folosi o bucată de carton. Apoi, am decupat unicornul. L-am lipit pe cutie cu ajutorul pistolului de lipit.

Pe marginile spațiilor decupate am lipit washi tape și am fixat fereastra cu ajutorul pistolului de lipit.

Acesta este rezultatul final. Între timp, Antonia a mai adăugat câteva abțibilduri (tot cu unicorni) și pușculița a fost gata. Inclusiv banii pe care îi mai avea în ea. :))

O astfel de pușculiță este ușor de realizat, cu materiale pe care le aveți în casă, fără costuri suplimentare. Un astfel de proiect creativ le dă copiilor ocazia să refolosească unele materiale și fie mândri că au reușit să realizeze un obiect funcțional cu mânuțele lor.

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

2 Comments on Pușculița unicorn (DIY)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *