Astăzi citiţi ultimul articol din #SeptembrieFărăZahăr. Această lună a fost interesantă din toate punctele de vedere, însă concluziile mele le veţi găsi într-un alt articol. Astăzi am rugat-o pe Andreea Carmen Radu, blogger pe Mămică în formă, copil sănătos, să ne împărtăşească din reţetele ei fără zahăr, din deserturile sănătoase pe care ea i le-a oferit copilului ei. #SeptembrieFărăZahăr a fost o provocare personală pe care am propus-o în comunitatea blogului, însă asta nu înseamnă că trebuie să eliminăm dulcele complet din viaţa noastră. Dulcele poate fi oferit şi sub forme sănătoase. Deserturile oferite ocazional pot conţine miere, curmale sau zahăr de cocos. Andreea ne propune 4 reţete rapide, gustoase şi sănătoase. Puteţi vizualiza reţetele de mai jos în întregime pe blogul ei.

 

♣ ♣ ♣

 

 

 

Cremă de iaurt cu afine şi cocos

 

Pentru această reţetă aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

1 iaurt 150 g 3,5% grăsime

1 linguriță de miere

1 linguriță de fulgi de cocos

1 linguriță de esență naturală de vanilie

1 pumn de afine (plus câteva boabe pentru decor)

 

 

Îngheţată de lămâie

Pentru 6 îngheţate sănătoase şi aromate aveţi nevoie doar de 3 ingrediente: smântână, miere şi lămâie.

 

 

Nectarine sau piersici la grătar cu mascarpone

Ingrediente:

1/2 cutie mascarpone

2 linguri de iaurt

1 linguriță de miere

4 nectarine mari sau piersici (să fie coapte dar tari nu zemoase)

scortișoară pentru ornat

 

 

Bombiţe cu migdale

Nici această reţetă nu necesită prea multe ingrediente şi nici nu e greu de realizat:

1 cană de curmale hidratate 2-3 ore

150 g migdale măcinate proaspăt (sau făină de migdale)

Apă- opțional

Fulgi de cocos pentru ornat

 

 

 

Pe lângă reţetele uşoare, sănătoase şi gustoase pe care Andreea le propune pe blogul ei, vă recomand să o urmăriţi şi datorită unei campanii începută în urmă cu ceva vreme pe blogul ei: Campania de conştientizare a ingredientelor. Prin această campanie Andreea ne învaţă să citim etichetele produselor pe care le cumpărăm, ne explică toate ingredientele acelea cu denumiri complicate pe care de cele mai multe ori nu le înţelegem.

 

 

 

Mai jos găsiţi toate articolele din această lună, cum a început #SeptembrieFărăZahăr, ce mi-am propus în această lună fără zahăr şi peste 30 de reţete dulci şi sănătoase pentru întreaga familie. Cum spuneam la începutul articolului, revin cu concluziile într-un articol viitor şi m-aş bucura să mi le împărtăşiţi şi voi pe ale voastre.

 

Începe #SeptembrieFărăZahăr. Facem gaşcă?

17 reţete dulci fără zahăr şi fără îndulcitori

5 reţete fără zahăr de la cineva care nu-l mai consumă de mai bine de 2 luni

5 reţete de gustări fără zahăr pentru copii şi părinţi

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

 

 

 

 

 

4 Comments on Dulciuri sănătoase pentru copilul tău

  1. in perioada sugar free am sarit deserturile dar surpriza proasta a fost la citit anumite ingrediente …. asa ca m-am intors la mancaruri traditionale si gatite de la zero: rosii cu branza, ciorbe, salate si gratar, etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *