Supa baza de pui

 

 

 

Nu-i nici un secret ca la inceput de diversificare piureurile de legume nu sunt foarte gustoase. Asa ca m-am gandit sa aduc o aroma suplimentara in preparatele Antoniei. Am facut o supa baza de pui pe care o pastrez la congelator in forme de gheata si in recipiente destinate stocarii laptelui matern.

 

Ingrediente:

  • 1l de apa
  • carcasa unui pui cu tot cu aripi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 ardei gras rosu (am fost prudenta cu ardeiul pentru ca, pana acum, nu a dat semne sa-i placa)
  • 1 ceapa esalota (doar din aia aveam in casa, dar o prefer pentru ca este aromata si emana un gust usor dulceag)

 

Mod de preparare:

  1. Am pus puiul la fiert. Dupa 10-15 minute am adaugat legumele.
  2. Am lasat totul la fiert, la foc mic, pana carnea a fost fiarta bine. Daca oasele nu sunt acoperite de lichid, mai puteti adauga apa. Nu am adaugat condimente. Data viitoare cred ca am sa adaug doi catei de usturoi si verdeata.
  3. Cand supa a fost gata am strecurat-o printr-o sita deasa.
  4. Am asteptat sa se raceasca si am pus-o in forme pentru gheata si recipiente destinate stocarii laptelui matern (borcanase de la Avent).

8 Comments on Supa baza de pui pentru bebelusi: preparare si conservare

    • Eu imi propun sa o pastrez maxim 3 luni. Cubuletele din formele pt gheata le scot in dimineata zilei cand vreau sa le folosesc. Borcanasele le scot cu o seara inainte.

  1. Formele pentru gheata sunt cele clasice de plastic? Având în vedere că în congelator mai ținem și alte produse mă gândesc să nu prindă miros daca stau așa descoperite…sau aveți ceva forme care au și capac? Poate mă ajutați cu o idee…nu știu dacă ar merge in pungi de gheață.

  2. Buna!
    Se pot folosi aceste cubulete inca de la inceputul diversificarii? Sau doar dupa ce s-au introdus toate ingredientele din supica?
    Multumesc pentru raspuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *