Recunosc că am zile când aş mânca ceva dulce de 10 ori pe zi. Nu mă privez în totalitate de dulce, dar încerc să îl pregătesc în casă, să fie cât mai sănătos şi să îl consum în prima parte a zilei. Prăjitura aceasta este potrivită pentru micul dejun cu o cană de lapte cald ori la gustare. Este moale, prea puţin umedă, dulce, aromată şi uşor de făcut. Dacă aveţi ingredientele în casă, în vreo 40 de minute este gata, cu tot cu copt.

 

Ingrediente:

  • 50g făină de cocos
  • 100g făină de migdale
  • 110g făină integrală de grâu
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 3 ouă medii (la temperatura camerei)
  • 400-450g banane (3  bucăţi)
  • 70g unt (la temperatura camerei) + pentru uns tava
  • 60g afine de pădure
  • un praf de sare

 

Mod de preparare: 

 

  1. Am amestecat ingredientele uscate: făina de cocos, făina de migdale, făina integrală, praful de copt şi scorţişoara. De fapt, nu am avut făină de cocos, ci nişte chipsuri de cocos pe care le-am râşnit şi au devenit făină. Puteţi folosi şi fulgi de cocos fini. Mie îmi place aroma pe care o dă cocosul. Dacă nu aveţi nici făină cocos şi nici fulgi, puteţi folosi făină de migdale sau făină integrală.
  2. Am separat gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile le-am bătut cu un praf de sare până am obţinut o spumă fermă.
  3. Gălbenuşurile le-am mixat în blender alături de banane, unt şi afine. Dacă nu aveţi afine de pădure, puteţi folosi şi afine de cultură, dar să ţineţi cont că acestea nu au o culoare la fel de intensă şi sunt mai dulci.
  4. Amestecul din blender l-am turnat peste ingredientele uscate. Am încorporat uşor, cu mişcări de sus în jos, albuşurile făcute spumă.
  5. Am folosit o tavă rotundă, de 24cm, din silicon. Pentru siguranţa mea, am uns-o cu puţin unt. Am turnat compoziţia şi am nivelat-o. Am încins cuptorul la 170° Celsius şi l-am setat să difuzeze căldură atât în partea de sus, cât şi în partea inferioară.
  6. Am copt prăjitura timp de 25-30 de minute. Înainte de a o scoate din cuptor, am făcut testul scobitorii pentru a mă asigura că este coaptă. Vă sfătuiesc şi pe voi să faceţi la fel.

Prăjitura are destul de multe banane în compoziţie, însă nu este atât de umedă pe cât mă aşteptam. Poate preferaţi să lăsaţi afinele întregi. Eu le-am mixat pentru că, mai nou, Antoniei nu îi plac fructele întregi în budinci sau în prăjituri.

 

 

 

 

Sper să vă placă! 🙂

 

Alte reţete cu fructe: 
Mini checuri cu fructe de pădure şi fulgi de ovăz (fără zahăr)
Brioşe cu fulgi de ovăz, măr şi morcov (fără ou şi fără zahăr)
Brioşe pufoase cu zmeură şi cocos
Pancakes cu sfeclă coaptă şi rodie (fără zahăr)
Prăjitură cu couscous şi fructe de pădure (fără zahăr)

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *