Mai jos, găsiți meniul săptămânii trecute, cu explicațiile aferente + rețetele (acolo unde este cazul).
Scurt disclaimer
În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa.
Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă).
Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.
Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu.
Mic dejun
Luni
♦ Terci de ovăz îndulcit cu banană, cu unt de arahide, scorțișoară, căpșuni și rodie. Dacă sunteți în căutare de fulgi de ovăz ecologici, fără gluten, găsiți o variantă pe Republica BIO. În plus, cu codul FLAVIA10, aveți 10% reducere la toate produsele la preț întreg pe care vă doriți să le comandați de pe site-ul lor.
Marți
♦ Sandwich cald cu cașcaval, castraveți și ardei.
Miercuri
♦ Ou fiert + pâine cu ovăz, sorg și hrișcă cu brânză tartinabilă, roșii și castraveți.
♦ Toast cu ou, roșii și avocado (pt. mine).
Joi
♦ Pastă de sardine cu roșii și castraveți (pt. mine și mama).
♦ Iaurt grecesc cu cereale, mix de semințe măcinate, banană și căpșuni.
Vineri
♦ Pastă de sardine cu roșii și castraveți (pt. mine și mama). Din păcate, nu mai rețin (am uitat să-mi notez) ce i-am pregătit Antoniei. Ea nu este prietenă cu pastele de pește.
Gustare
Luni → A fost zi liberă, așa că nici gustările nu le-am programat. 🙂
Marți → Măr + biscuiți. Acasă s-au servit mini pancakes cu ovăz, iaurt și banană (fără zahăr adăugat). Plănuiesc să revin cu rețeta pe blog.
Miercuri → Mango + căpșuni.
Joi → Nectarină + măr.
Vineri → Mix de nuci, semințe și fructe uscate + fulgi de porumb. Mixurile de nuci, semințe și fructe uscate le fac acasă, în funcție de ceea ce am „în stoc”. De data asta, am pus: nuci Pecan, nucă, migdale, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui, fulgi de porumb, stafide și caise uscate.
Prânz
Luni
◊ Omletă simplă (pt. noi, cei mari)/ omletă umplută cu cașcaval (pt. Antonia) + salată cu semințe, făcută din: salată iceberg, castraveți, roșii, ceapă verde, porumb, semințe de dovleac și semințe de susan.
Marți
◊ Aripioare de pui rumenite la airfryer cu salată orientală (cartofi, castraveți, roșii, ceapă verde, ardei, măsline) – pt. cei mari/ orez cu legume (pt. Antonia).
Miercuri
◊ Orez cu legume (mazăre + morcov) cu aripioare de pui rumenite la airfryer/ piept de pui tras la tigaie. Mi-a rămas suficientă garnitură din ziua precedentă și câteva aripioare, dar nu ne-ar fi ajuns tuturor, așa că am suplimentat cu niște piept de pui.
Joi
◊ Ciorbă de perișoare (cu muuulte perișoare și legume).
Vineri
◊ Ciorbă de perișoare (cu muuulte perișoare și legume).
Cină
Luni
♦ Mămăligă cu brânză (cașcaval, cottage cheese, brânză de burduf – în funcție de preferințe) și iaurt grecesc. Aici avem preferințe diferite: Antoniei îi fac boț (bulz) cu cașcaval; Horațiu mănâncă mămăliga în straturi, cu brânză de burduf, iar eu o prefer cu cottage cheese.
Marți
♦ Dovlecei umpluți cu piept de pui, sos de smântână, parmezan și usturoi. Este prima dată când încerc această variantă. Am făcut-o „din ochi” și nu aș putea să vă las rețeta, dar îmi propun să refac preparatul. Până atunci, pe blog, găsiți o altă variantă de dovlecei umpluți, cu pui și legume.
Miercuri
♦ Bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc proaspăt.
Joi
♦ Salată (un soi de poke bowl) cu orez (ce mi-a rămas de zilele trecute), avocado, feta, ton, ceapă verde, roșii și castraveți. A ieșit ceva super bun!
Vineri
♦ Paste cu pui gătit în stil asiatic. Pentru această rețetă, am folosit paste fără gluten, bineînțeles, cu orez, porumb și hrișcă de la Republica BIO. Gustul lor seamănă foarte mult cu cel al pastelor integrale.
Sper să găsiți inspirație în meniul nostru și/sau în meniurile anterioare!
Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări.
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.