Anul acesta mi-am dorit să avem niște coronițe de Crăciun făcute de mânuțele noastre (totul se face la dublu), așa că în weekend am pus la cale un atelier crăciunesc. Am pregătit materialele care am considerat că ne-ar fi de folos și fiecare (eu și Antonia) ne-am făcut propria coroniță. A mea este deja agățată pe ușa de la intrare, iar Antonia a vrut neapărat să și-o păstreze pe a ei la ea în cameră. Vă arăt mai jos ce am meșterit.

Materialele pe care le-am folosit noi:

• inele din polistiren (unul mare pentru mine și unul mai mic pentru Antonia)

• panglici late + panglică subțire (pentru agățarea coronițelor)

• globuri

• conuri

• pom pom-uri

• decorațiuni (stea/moș/fulgi din lemn)

• pistol de lipit/lipici

Fac o paranteză și vă spun că nu știu cum am trăit până acum fără pistol de lipit. 🙂 Cât despre restul materialelor, majoritatea sunt decorațiuni reciclate, pe care nu le mai foloseam. Am cumpărat doar inelele, globurile mici (roșii), panglicile, steaua de pe coronița mea și fulgii de pe coronița Antoniei.

Coronița Antoniei

Antonia și-a ales singură materialele. Eu am ajutat-o să-i învelesc panglica pe inelul din polistiren. Capetele panglicii, moșul și clopoțelul i le-am fixat cu ajutorul pistolului de lipit, acolo unde mi-a indicat ea.

Atunci când facem activități creative, îmi place să o observ pe Antonia cum se implică, cum își alege materialele și cum își propune să le așeze, deși, din punct de vedere estetic, poate că rezultatul nu este neapărat pe gustul meu. Nu asta conteză, ci procesul care duce la rezultatul final. Totuși, de data asta cred că a ei coroniță este chiar reușită (vorbim de un copil de 5 ani). 🙂 O las să încerce, să experimenteze, să descopere și să aibă propriile ei decizii. Încerc să o ghidez, să o sfătuiesc, dar o las pe ea să decidă.

Coronița mea

Pentru coronița mea am folosit 2 tipuri de panglici. Să fiu sinceră, am fost nevoită să folosesc 2 tipuri de panglici pentru că nu aveam o cantitate suficientă din niciuna. 🙂 În plus, auriul folosit nu este tocmai preferatul meu. Totuși, până la urmă rezultatul final mi-a întrecut așteptările.

Mi-am potrivit culorile atât cât s-a putut și, cu ajutorul pistolului de lipit, m-am apucat să lipesc steaua și globurile. Cu acestea am început din interior înspre partea exterioară. Pe unde au mai rămas goluri care mie mi s-au părut inestetice le-am acoperit cu biluțe decorative (le aveam uitate într-o cutie). Pentru o primă coroniță mi-a ieșit chiar bine, zic eu. A fost o activitate tare relaxantă. Din plăcere, aș mai face vreo 5. :))

Să știți că nu-i deloc complicat să vă realizați o astfel de coroniță și pistolul de lipit face toți banii. 🙂

Voi ce decorațiuni realizați în această perioadă?

Alte proiecte de tip DIY pe care le puteți face cu cei mici

5 decorațiuni de Crăciun 

Felicitări de Crăciun

Brăduți

Ornamente din aluat sărat

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Primele noastre coronițe de Crăciun (DIY)

  1. Buna!
    F faine coronitele.
    Imi poti spune, te rog, unde ai gasit sa cumperi inele?
    Eu le-am realizat pe baza sulurilor ramase de la hartia igienica si e un pic mai complicat astfel.
    Multumesc!

    • Salut, Roxana

      Raspund cu intarziere din cauza pauzei care am luat-o de sarbatori. Inelele le-am luat dintr-un magazin de papetarie, IPB (au si magazin online), dar se gaseau si in Pepco, Cora, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *