După coronița pe care am făcut-o în acest an (o găsiți aici), o primă încercare de a realiza o decorațiune handmade, mi-am dorit să mai realizez câteva decorațiuni de Crăciun, dar la casă am o singură ușă, deci nu se punea problema să fac încă o coroniță. Și cum atunci când îți dorești ceva lucrurile ajung să se așeze, vorbind cu mama despre cadourile de Crăciun, mi-a spus că bunica sigur ar fi încântată de un arajament de masă. Atât mi-a trebuit! Aveam următoarea decorațiune de creat … următoarele, de fapt, pentru că am 2 bunici și îmi doresc să le cadorisesc pe amândouă. 🙂

 

Materialele pe care le-am folosit:

 • inel din polistiren
 • panglică din iută
 • 2 crenguțe de brad artificial
 • bucăți de lemn
 • globuri
 • conuri
 • biluțe decorative
 • funde
 • suport pentru lumânare
 • carton
 • pistol de lipit

 

Am să vă arăt, pas cu pas, cum am făcut primul aranjament de masă. Al doilea este încă în lucru (timpul nu mă prea ajută), dar seamănă foarte bine cu primul, cu mici diferențe.

 

Pasul 1

Inițial, aș fi vrut să fac aranjamentul pe o bucată de lemn, însă nu am mai găsit de cumpărat. Am folosit un inel din polistiren și o bucată de carton. Pe ambele le-am îmbrăcat în iută. Am început cu inelul să fiu sigură că îmi ajunge panglica. Pentru partea de sus a cercului din carton, pe care vin decorațiunile, puteam improviza în cazul în care se termina panglica (lucru care s-a și întâmplat).

 

Pasul 2

Cercul l-am fixat, cu lipici cald, în interiorul inelului din polistiren.

 

Pasul 3

Aveam nevoie de un suport pentru ca suportul de lumânare să fie poziționat cumva mai sus față de restul decorațiunilor care urmau să fie incluse în acest aranjament. Dacă cumva vă întrebați, paharul l-am cumpărat fix așa cum îl vedeți. Acest elevator de care aveam nevoie mi-aș fi dorit să fie din lemn, din felii de lemn suprapuse eventual, dar nu le-am mai găsit de cumpărat (am găsit pentru al doilea aranjament), așa că am tăiat niște bucăți de carton pe care le-am îmbrăcat în paglică (roșie, că doar roșie mai aveam).

 

Pasul 4

Am fixat paharul pe suport și m-am apucat de așezat restul elementelor. Am început cu crenguțele de brad pe care le-am fixat cu lipici cald de inelul din polistiren. Pe acestea nu le-am cumpărat, ci le-am tăiat din bradul nostru de acasă. 🙂 Fiți fără griji că n-am lăsat bradul golaș. 🙂

Am început să așez elementele decorative din partea din spate a paharului. Practic, am venit cu ele din spate în față. La final, în partea din față, am atașat 3 fundițe cărora le-am schimbat mijlocul. Erau prinse cu niște sârme îmbrăcate într-un material auriu și nu mi-au plăcut deloc, așa că am schimbat sârmele cu niște ațe căzute de la panglica de iută.

 

În concluzie, deloc complicat, dar atât de relaxant. 🙂 Cum vă spuneam, aranjamentele seamănă bine între ele dar, ca să vă dați seama de micile diferențe, vă las și o poză cu cel care nu este terminat.

 

Sper să vă inspire aranjamentul realizat de mine și, dacă timpul vă permite, să vă creați unul pentru voi sau de oferit cadou. 🙂

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Decorațiuni de Crăciun – aranjament de masă (DIY)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *