Sunt atât de multe rețete pe care vreau să le fac la airfryer! Am avut în cap de listă aceste biluțe coapte cu brânză de vaci și stafide, un fel de două feluri. :)) Sunt o combinație între Quarkbällchen ale nemților și papanașii noștri. Ambele rețete sunt prăjite în ulei și exact asta am vrut să evit, așa că mi-am pus airfryer-ul în funcțiune, să vedem dacă poate să-mi coacă ceea ce am vrut: niște biluțe delicioase, moi în interior, pufoase, crocante la exterior, coapte perfect, dar fără să fie pline de ulei. Provocarea a fost îndeplinită cu succes! Am obținut fix ceea ce mi-am dorit. Pe lângă gust și textură, biluțele au fost gata într-un timp foarte scurt (și fără să murdăresc prea multe vase).
Ingrediente:
Pentru aproximativ 16 bucăți
- 150g brânză de vaci (cu minim 25% conținut de grăsime în substanța uscată)
- 1 ou (mare)
- 120g făină
- 50g smântână
- 25g zahăr
- 20g griș
- coaja de la o jumătate de lămâie mică
- 1 lgță praf de copt
- esență de vanilie
- 50g stafide
+ ulei pentru modelat biluțele
Pentru servit:
- zahăr
- scorțișoară
Mod de preparare:
Pasul 1
Într-un bol, am adăugat brânza de vaci, oul, smântâna și esența de vanilie. Cu ajutorul unui mixer de mână, am mixat ingredientele până le-am omogenizat.
Pasul 2
În compoziția obținută, am adăugat restul ingredientelor: zahărul, coaja de lămâie, grișul, făina amestecată cu praful de copt și stafidele. În primă fază, am amestecat ingredientele cu o lingură, apoi cu mâna. Aluatul obținut l-am dat la rece. L-am ținut o oră la frigider.
Pasul 3
Cu mâinile unse cu ulei, am modelat biluțe din aluat cam de dimensiunea unor mingi de ping-pong. Cu mâna, am uns cu puțin ulei și grătarul airfryer-ului, apoi am așezat biluțele. Am setat airfryer-ul pe funcția Baking, la 190°C și am lăsat biluțele la copt timp de 8 minute.
Le-am scos din airfryer cu ajutorul unei palete de bucătărie și le-am dat prin zahăr (puteți folosi zahăr pudră) amestecat cu scorțișoară.
Sunt bune de servit calde sau reci, cu zahăr amestecat cu scorțișoară sau cu dulceață, în funcție de preferințe. Antonia mi-a spus că le-ar prefera data viitoare fără stafide. Mă voi conforma. 🙂 Cert este că le-am făcut dupămasa și pe a doua zi am mai rămas cu 2 din 16 bucăți.
Dacă preferați să le serviți calde, a doua zi le puteți încălzi în airfryer, la 190°C, timp de 2 minute.
Bineînțeles, dacă le încercați, vă aștept să reveniți cu un feedback. Nu cred să nu vă placă. 🙂
Între 27 iunie și 6 iulie, cu codul FLAVIA10, beneficiați de 10% reducere la achiziționarea airfryer-ului pe care eu îl folosesc, Halo Air XL de la Breville. Îl găsiți aici, cu caracteristicile pe care le are. Mie îmi place pentru că este ușor de folosit, are un vas încăpător care se curăță fără prea mare efort. Este ușor de mutat/transportat (nu este greu) și consumă puțin.
Alte rețete la airfryer:
- Strips de pui cu parmezan (la airfryer)
- Mini gogoși pufoase la airfryer
- Cartofi noi la airfryer cu sos de usturoi verde
- Bastonașe de dovlecei cu parmezan (la airfryer)
- Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.