Pentru cei care mă cunosc, nu este un secret că vorbesc (destul) de mult. Soțul ar zice foarte mult, dar eu sunt mai blândă cu mine (cineva trebuie să fie, nu? 🙂 ). E blând și el, că nu spune că vorbesc mult și prost, doar mult. Eu mai spun că sunt caracteristicile unui om sociabil și comunicativ. Până la urmă, fiecare cu viziunea lui. 🙂

Era o seară de vineri, în care eram cu toții acasă și voiam să ne povestim de toate într-un timp scurt. Soțul meu încerca să vorbească cu mine și, în același timp, Antonia punea 10 întrebări pe minut. Recunosc că mi-a depășit, cu succes, debitul verbal. Lucrăm la partea cu respectul, ce facem când vorbește celălalt și la parte cu “ce ție nu îți place, altuia nu îi face”, dar rata de succes este destul de scăzut, unul din 20 de cazuri, să spunem. Cum sunt o optimista incurabila, zic că și asta e ceva, că suntem pe drumul cel bun.

 

Eu către el: Oare întotdeauna o să vorbească atât de mult?!

El: Te temi că n-o să mai ai loc?:))

Eu … fără cuvinte, doar ochi dați peste cap.

Eu către Antonia: Poți să aștepți puțin, te rog, să termin de vornit cu tata?

Ea: Bine, dar pot să zic ceva?

Eu: Iubita mea, oare te poți opri numai un minut, te rog?

Ea: Mami, știi ceva? Eu vorbesc mult, pentru că sunt curioasă și trebuie să aflu cât mai multe lucruri. Tu ai spus să întreb când nu înțeleg ceva, că e bine să fiu curioasă. 

 

Recunosc că am încurajat-o să fie curioasă, să întrebe atunci când nu înţelege ceva, să comunice cu noi şi, la final de zi, să ne împărtăşim cu toţii experienţele din ziua care se sfârşeşte. Ei bine, cam asta se întâmplă atunci când principiile după care îți crești copilul se întorc împotriva ta. Pot să vă spun că nu e prima dată când se întâmplă și presimt că nu va fi ultima. :))

Se zice că, în casă, femeia vorbeşte cel mi mult sau copilul/copiii acolo unde el/aceştia există. La voi în casă cine vorbeşte cel mai mult?

 

 

Alte perle de-ale Antoniei: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *