Pască fără aluat

Anul acesta, de Paște, mi-am propus să fac o pască simplă, fără gluten, gătită la airfryer. Am testat-o înainte de sărbători și vă împărtășesc rețeta.

Atunci când cuptorul „muncește” de zor, orice ajutor este binevenit, iar un ajutor de nădejde îmi este airfryer-ul Halo Air XL de la Breville, cu care m-am împăcat foarte bine în ultimul an. Poate vă prinde bine să știți că până pe 25 aprilie (2025) airfryer-ul este redus cu 50%.

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de pască cu textură cremoasă, aromată și cu un gust potrivit de dulce, atunci varianta aceasta s-ar putea să fie pe placul vostru.

Ingrediente: 

  • 3 ouă
  • 250g brânză de vaci (cu minim 25% conținut de grăsime în substanța uscată)
  • 150g cremă de brânză
  • 100g smântână
  • 20g făină de cocos (+ pentru tapetarea tăvii)
  • 100g zahăr
  • coaja de la 1/2 lămâie (netratată)
  • esență de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare: 

Pasul 1

În vasul blenderului, am mixat ouăle cu brânza de vaci, crema de brânză, smântâna, esența de vanilie, praful de sare și coaja de lămâie până am obținut o compoziție fină și omogenă. Sfatul meu este să optați pentru lămâi bio, a căror coajă nu este tratată.

Pasul 2

În compoziția obținută, am încorporat zahărul și făina de cocos. Am lăsat amestecul să se odihnească timp de 10-15 minute. Făina de cocos va absorbi o parte din lichid.

Puteți adăuga în compoziție stafide sau bucăți de ciocolată.

Pasul 3

Am folosit o tavă rotundă (∅ 18 cm), cu inel detașabil, a cărei bază am tapetat-o cu hârtie de copt. Apoi, am uns atât baza, cât și pereții tăvii cu unt și i-am tapetat cu făină de cocos. Am transferat compoziția și am pus tava în vasul airfryer-ului.

Am setat airfryer-ul pe funcția Bake (ultima pe care airfryer-ul Halo Air XL de la Breville o are), la 180°C, inițial, timp de 25 de minute. Avantajul airfryer-ului meu este că îmi dă posibilitatea să deschid vasul în timpul gătirii, să verific preparatul. Așa am făcut și de această dată și, după 15 minute de coacere la 180°C, am decis să cobor temperatura la 170°C pentru încă 15 minute.

După coacere, nu am scos pasca imediat din airfryer, ci am deschis pe jumătate vasul aparatului și am mai lăsat-o acolo timp de vreo 10-15 minute pentru ca diferența de temperatură să nu fie bruscă.

Pasca mea s-a rumenit deasupra (nu s-a ars), nu s-a lăsat, iar interiorul ei a fost cremos și aromat. Înainte de a o felia, am lăsat-o să se răcească complet. Ar fi indicat ca înainte de servire să stea și la frigider vreo oră bună.

O puteți servi simplă, cu dulceață ori cu sos de ciocolată.

Poftă bună!

Ați încercat să faceți deserturi la airfryer?

Alte rețete dulci la airfryer:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *