Ziua Copilului se apropie cu paşi repezi. Cu siguranţă sunteţi în căutarea cadoului perfect pentru această ocazie, aşa că m-am gândit să vă vin în ajutor cu câteva idei. Unele sunt lucruri care au avut succes în cazul nostru, altele le-am oferit în dar altor copii. Eu nu sunt adepta muntelui de jucării dar, ca orice părinte, îmi place să-mi surprind copilul, să-i cumpăr ceea ce-şi doreşte sau ceea ce cred că i-ar face plăcere, fără să cheltui o avere. În achiziţionarea jucăriilor ţin cont şi de etapa de dezvoltare în care este copilul meu şi mă îndrept spre jucării educative. Găsiţi mai jos câteva idei care sper să vă fie de folos.

 

Cărţi şi caiete de activităţi

 

Nu ştiu cum sunt copiii voştri, însă fetiţa mea este încântată de fiecare carte nouă pe care o primeşte. Preţurile cărţilor sunt decente, iar poveştile se pot plia pe o perioadă prin care trece copilul vostru. Eu am descoperit de curând Cartemma. Au cărţi cu poveşti potrivite pentru copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani, foarte frumos ilustrate. Sigur veţi găsi una care să fie pe placul copilului vostru. Antoniei îi plac şi cărţile cu iepuraşul Matei, preferata ei fiind „Matei o iubeşte pe mami”, şi poveştile educative cu căţeluşul Pupo.

Cărţile Usborne sunt şi ele potrivite pentru această ocazie. Au o gamă generoasă de cărţi şi caiete cu activităţi pentru copii mici şi mari. Antoniei i-a plăcut mult „Wind-up Ladybug”, o buburuză cu cheiţă şi motor, care urmărea traseele din carte. Pentru copiii mai mari, tot editura Usborne are nişte caiete de activităţi, foarte interesate: „Rubber Stamp Activities” şi „Fingerprint activities”. Dacă nu aveţi un reprezentant Usborne, vi-l recomand pe al meu. A avut fata asta o răbdare fantastică cu mine. Dacă sunteţi nehotărâţi, e omul potrivit.

Dacă tot am pomenit de caietele de activităţi, am găsit unul şi pentru copii mai mici, de 3-4 ani. Întâmplător, am descoperit că fetiţa mea este interesată de un astfel de caiet, aşa că va primi unul de 1 iunie. Se numeşte „Caiet de jocuri şi activităţi pentru copii isteţi”. Activităţile sunt structurate pe domenii. Unele mi se par destul de grele, dar altele ştiu deja că îi plac.

 

Sursa foto: Pixabay

 

De modelat

 

Garantez că nu daţi greş cu nisipul kinetic, dar nici cu plastilina. Găsiţi tot felul de seturi tematice cu plastilină colorată. De ziua ei, Antonia a primit un set de plastilină care se numeşte „Maimuţica la dentist”. Practic, copilul face pe dentistul, iar maimuţa este pacientul.  Dinţii ei au avut de suferit de pe urma nespălatului. În cazul în care copiii voştri refuză să se spele pe dinţi, poate că un astfel de joc îi va motiva să o facă. 🙂

 

De construit

 

Fetiţa mea este mare fană jocuri de construit şi printre preferinţele ei se numără lego şi jocul cu plăci magnetice (setul Picasso Tiles îl avem noi). Tot în această categorie voi include puzzle-urile. Antonia a primit un puzzle mare, de podea, cu piese mari de la prietena mea cea mai bună. Nici nu mai ştiu de câte ori l-am făcut. 🙂 Puzzle-ul este de la Galt. Tot din categoria puzzle, de ziua ei Antonia a primit un puzzle magnetic, marca Sevi, care a fascinat-o. Este un puzzle cu 4 „feţe”, pe fiecare fiind reprezentat un anotimp. Piesele trebuie potrivite în acord cu anotimpul, inclusiv hainele copilului din fiecare imagine.

Pentru copiii mai mari, am cumpărat de la editura Usborne, cadou pentru o micuţă domnişoară, „Atlas Jigsaw – The World”. Practic, este un atlas al lumii, foarte frumos şi explicit ilustrat, şi un puzzle cu harta lumii. Îl vreau şi pentru mine! 🙂

Includ tot aici jucăriile Quercetti. Antonia are a doua tăbliţă din seria Fantacolor, puţin mai complicată decât prima, dar extrem de apreciată.

 

Recuzită pentru jocurile de rol

 

Pentru jocurile de rol, piesa de rezistenţă de la noi din casă este bucătăria de la IKEA. Ce mi-aş fi dorit o astfel de bucătărie pe vremea când eram copil! Este minunată, de foarte bună calitate şi accesorile redau fidel realitatea. Micuţa mea bucătăreasă este foarte încântată de ea şi nu trece zi fără să nu bucătărească. Dacă aveţi copii încântaţi să se joace de-a doctorul, le puteţi cumpăra seturi cu ustensile medicale. Sau poate iubesc să îngrijească animăluţele de pluş. Atunci un set de medic veterinar sigur i-ar face fericiţi.

 

Alte idei pentru copii mici

  • calendar didactic (joc din lemn)
  • casă de păpuşi
  • jocuri de societate
  • cifre/litere magnetice
  • kit pentru olărit
  • kit pentru confecţionat brăţări
  • kit pentru colorat (şabloane, cărţi de desenat, culori conforme vârstei)
  • kit pentru pictat (pensule de diferite dimensiuni, ştampile, trafalet, culori conforme vârstei)

 

Alte idei pentru copii mari

  • placă de skateboard
  • role
  • minge (basket, volei, etc.)
  • kendama
  • jocuri de creativitate
  • machete
  • enciclopedii
  • jocuri de societate

 

 

Sper că ideile mele vă sunt de folos. Înainte de orice jucărie, timpul petrecut împreună este cel mai valoros. Vă las mai jos şi câteva idei de activităţi:

 

Activităţi şi jocuri în aer liber pentru copii şi părinţi (I)

Activităţi pentru copii peste 2 ani

Activităţi, jocuri şi jucării pentru copii peste 2 ani (I)

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *