Sursa foto: Pexels.com
 
Trăim vremuri incerte. Aceasta este cam singura certitudine pe care o avem. Din păcate, pe unii nu-i apasă doar incertitudinea care plutește asupra tuturor, ci și obligația de a se reconverti din punct de vedere profesional, necesitatea de a-și găsi un alt loc de muncă, grija zilei de mâine, etc. Știm cu toții că, în această perioadă, au fost oameni care și-au pierdut job-uri ori afaceri construite cu greu sau se chinuie să se mențină pe o linie de plutire din ce în ce mai ștearsă. 
 
În acest context, sunt oameni care le întind o mână de ajutor celor care se află în dificultate. Asociația Work At Home Moms a dat start inițiativei „Start from Home”, un program prin care mamele care provin din segmentul vulnerabil pot descoperi și practica meserii și meșteșuguri. 

 

 

Despre proiectul „Start from Home”

Proiectul „Start from home”, finanțat de programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow, pornește de la nevoia de a atenua impactul la nivel social și economic pe care îl resimt atât familiile, cât și afacerile mici în contextul pandemiei, și de a asigura activități practice legate de terapia prin artă familiilor afectate de presiunea emoțională a izolării. Campania are și rolul de a stimula activitățile de tip Do It Yourself în vederea împlinirii misiunii WAHM.

Prin intermediul acestui proiect sunt oferite 102 kituri propuse și realizate alături de mamele antreprenoare din comunitatea WAHM: împâslit, țesut, realizat bijuterii sau tablouri cu licheni, cusut creativ, modelaj, făurit figurine de ipsos și lumânări decorative, brodat.

Scopul proiectului „Start from home” este să combată situația de vulnerabilitate și să sprijine depășirea perioadei de dificultate/anxietate.

Cine poate beneficia de un astfel de kit? 

Proiectul se adresează familiilor monoparentale, mamelor singure, fără venituri, cu venituri mici, cu mai mult de doi copii. 

Cum vă puteți înscrie în acest proiect? 

Dacă faceți parte din segmentul țintă al proiectului, vă puteți înscrie completând acest formular: https://wahm.ro/2020/06/start-from-home/  până la data de 15 iulie 2020. Dacă știți o mamă care ar putea fi interesată de acest proiect, trimiteți-i acest articol sau link-ul evenimentului organizat pe Facebook, pe care îl găsiți aici: https://www.facebook.com/events/3690155677679683/. Poate îi faceți un bine care pe voi nu vă costă nimic. 

Selecția pentru atribuirea kiturilor se face în urma analizei formularului de înscriere, așa că acordați o atenție sporită completării formularului. 

Sper ca aceste 102 kituri să aducă măcar 102 zâmbete și să descrețească tot atâtea frunți măcinate de griji. 

Aveți grijă de voi și dați o mână de ajutor dacă aveți posibilitatea să o faceți!

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *