De pe pagina de Facebook a blogului am decis să mut meniurile noastre săptămânale aici, pe blog. Mi-am spus că spațiul pe care îl am aici m-ar ajuta să lămuresc mai bine lucrurile, cum procedez cu meniul nostru săptămânal și să evit confuziile (care au tot fost în ultima vreme în jurul meniurilor postate).

Scurt disclaimer 

👉 În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
👉 Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
👉 Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
👉 În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa. 
👉 Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă). 
👉 Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.

👉 Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu. 

Mic dejun

Luni

♦ Ou fiert + pâine cu brânză tartinabilă + roșii cherry + ardei (pt. Antonia)

♦ Iaurt cu semințe măcinate, fulgi de ovăz, banană, afine și mango (pt. mine)

Marți 

♦ Iaurt grecesc cu semințe măcinate, cereale, mango și banană (pt. Antonia)

♦ Terci de ovăz cu banană și mango (pt. mine)

Miercuri

♦ Terci de ovăz cu banană și mango (pt. Antonia)

♦ Iaurt grecesc cu semințe măcinate, fulgi de ovăz, mango și banană (pt. mine)

Joi

♦ Iaurt grecesc cu semințe măcinate, cereale, căpșuni și banană

Vineri

♦ Sandwich cald cu cașcaval și mușchi de porc + roșii + ardei (pt. Antonia)

♦ Cottage cheese cu banană, pudră de cacao crudă și sos de vișine. Rețeta o găsiți aici.

Gustare

Luni → Salată de fructe: măr, mango, afine, căpșuni + biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe (revin cu rețeta pe blog). Lunea este zi lungă, așa că și gustarea este mai bogată.

Marți → Mix de nuci, semințe și fructe uscate. Mix-urile le fac eu, în funcție de ceea ce am în casă

Miercuri → Măr

Joi → Baton de mozzarella cu bastonașe de morcov, măr și covrigei

Vineri → Salată de fructe: măr, mango, afine, căpșuni

Prânz

Luni 

◊ Orez cu legume (mazăre + morcov), turmeric și piept de curcan marinat în sos de soia.

Marți

◊ Orez cu legume (mazăre + morcov) + ou (pt. Antonia)

Ciorbă de fasole boabe cu ciolan afumat (pt. mine și Horațiu). Rețeta o găsiți aici.

Miercuri

◊ Paste cu brânză, la cuptor (pt. Antonia). Îi fac niște paste între carbonara și paste cu brânză, cu ou, ricotta, puțin parmezan și smântână. Uneori, adaug și șuncă sau bacon.

Ciorbă de fasole boabe cu ciolan afumat (pt. mine și Horațiu).

Joi

◊ Sandwich cu pâine de ovăz, mușchi de porc, ou, cașcaval, salată iceberg, roșii, ardei.

Vineri

Mâncare de mazăre cu mușchi de porc învelit în bacon, ambele gătite la multicooker. Mușchiul de porc îl gătesc pe funcția de slow cooking.

Cină

Luni 

File de doradă în papiotă cu broccoli (gătit la abur) cu unt, cartofi la cuptor și mujdei de usturoi. Aici aveți și o variantă de cartofi gătiți la airfryer.

Marți

Gofre cu spanac și feta servite cu brânză tartinabilă, somon afumat și roșii. Urmează să updatez rețeta de gofre cu spanac și feta/telemea și cu varianta fără gluten.

Miercuri

Gofre cu spanac și feta servite cu salată de crudități: salată iceberg, baby spanac, roșii, castraveți, ardei, porumb și măsline (pt. Antonia)

Salată cu ton și feta (pt. mine și Horațiu). Salata am făcut-o cu ton, feta, salată iceberg, baby spanac, roșii, ceapă verde, castraveți, ardei, măsline și porumb.

Joi

♦ Pulpe de pui (gătite la multicooker) cu cartof dulce + salată de crudități pentru Antonia/cu salată orientală de cartofi + (multe) legume (pentru mine și Horațiu)

Vineri

♦ S-a „curățat” frigiderul. Ciorbă de fasole boabe și salată orientală de cartofi (pt. Horațiu).

♦ Bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc (pt. mine și Antonia).

Sper să găsiți inspirație în meniul nostru.

Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări. 🙂


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *