La începutul anului trecut, vă recomandam 10 activităţi pentru copii mai mari de 18 luni, de pregătit pentru călătoriile lungi. Anul acesta am plecat în vacanţă doar cu kitul de urgenţă. Acesta include un set de carioci, vreo 3-4 cărţi mici de colorat, 2-3 seturi de carduri Montessori şi un joc mozaic pe care fetiţa noastră şi l-a ales singură. I-am explicat că nu putem duce cu noi decât un joc şi a înţeles. L-a ales pe acesta şi îl declar cel mai bun joc de luat în vacanţă. Veţi înţelege de ce. 🙂 În afară de el, n-am folosit nici măcar o cariocă.

 

 

Marca: Quercetti
Material: Plastic
Vârsta recomandată de producător: de la 3 ani

 

Descriere şi observaţii

 

Suntem fani Quercetti de vreo 2 ani, de când Antonia a avut primul ei joc. Pentru că apropiaţii ştiu ce fel de jucării are fetiţa noastră, o cadorisesc cu altele asemănătoare. Este şi cazul acestui joc. S-a integrat perfect în colecţia ei de jocuri.

Jocul conţine o cutie cu mâner pentru transport, o planşă de joc cu dimensiuni de 22 x 16 cm, 100 de piese mozaic tip peg în 5 culori diferite cu diametru de 15 mm şi un album cu modele de mozaic pe care copilul le poate reproduce. Dimensiunile îl fac perfect de luat în vacanţă.

 

 

 

Copiii pot reproduce modelele din album ori pot să-şi creeze propriile modele. Şi stricatul modelului poate fi distractiv. Tăbliţa se întorce cu faţa în jos şi capetele pieselor se împing direct în cutie. Fiind un joc portabil, îmi place că pereţii cutiei sunt suficient de înalţi pentru ca piesele să nu cadă la orice mişcare.

Jocul este uşor de transportat şi aici contribuie semnificativ mânerul. Sistemul de închidere este solid, poate prea solid pentru cei mici. Să fiţi liniştiţi. Tăbliţa nu se desprinde cu uşurinţă de cutie. 🙂

 

 

Acest joc Fanta Color de la Quercetti este recomandat copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani. Piesele nu sunt atât de mici încât să fie înghiţite de copiii cu vârsta sub 3 ani, dar niciodată nu se ştie. Nu v-aş recomanda să încercaţi să-l oferiţi copiilor mai mici.

Preţul acestui joc este foarte accesibil. Nu găsiţi jocuri Quercetti chiar peste tot, dar îl găsiţi online, la Bebe Tei sau pe Erfi.ro, de exemplu. Preţul lui este sub 30 de lei.

 

Cum contribuie la dezvoltarea copilului?

 

  • stimulează percepţia vizuală şi concentrarea.
  • stimulează dezvoltarea coordonării mână-ochi.
  • stimulează creativitatea.

 

Eu vi-l recomand cu drag. Antonia l-a purtat după ea în avion (a putut să îl ia liniştită cu ea), în autocar şi la restaurant. În rest, nu am avut nevoie de el, pentru că a avut la dispoziţie cea mai mare groapă de nisip, plaja, marea şi piscina. 🙂

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *