Recunosc că îmi place să îi meșteresc Antoniei diferite lucruri sau să le confecționăm împreună. Pentru mine este un mod de a mă relaxa, dar și de a-i dezvolta fetiței mele partea creativă. Mai mult decât atât, atunci când realizăm împreună diverse jucării, îi transmit copilei mesajul că jucăriile nu e neapărat să le cumpărăm din magazin, că avem și posibilitatea de a ni le crea singuri.

Antonia văzuse pe undeva, nu mai rețin exact unde, o navetă spațială pe care copiii o puteau lansa suflând în partea de jos a acesteia, printr-un pai. Încerca ea să îmi explice cum ar trebui să arate. Cum internetul este o resursă inepuizabilă de idei, m-am pus pe căutat, am găsit cam ce își dorea, am ales împreună culorile și m-am pus pe treabă. În mod obișnuit aș fi zis că ne-am pus amândouă pe treabă, dar adevărul este că eu am primit sarcina de a confecționa naveta, pentru că beneficiara ei avea un joc mai important de terminat. 🙂

 
Materiale necesare:
  • 1 coală de hârtie cartonată
  • creion
  • carioci
  • liniar
  • foarfecă 
  • un pai
  • tubul de la pix 
  • bandă adezivă

M-am apucat de desenat naveta cu creionul. Nu am avut un șablon, dar nu vă faceți griji dacă nu aveți talent la desen, pentru că nu este dificil de desenat. 

După ce naveta a fost desenată, am colorat-o în culorile alese. 

Apoi, am decupat naveta spațială. Pe spatele ei, am lipit tubul pixului cu bandă adezivă. Acesta a fost suportul „lansatorului”, al paiului. Eu i-am tăiat paiului partea flexibilă. 

Într-un timp scurt, naveta noastră spațială a fost pregătită de lansare. 🙂 

Sper ca această activitate să le placă și copiilor voștri.

Alte idei de activități: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *