Una dintre activitățile creative pe care Antonia le-a avut în calendarul de Advent din acest an a fost crearea acestor flori/stele din hârtie (încă nu ne-am hotărât cum să le spunem). Împărtășesc tutorialul cu voi în cazul în care plănuiți să faceți această activitate cu copiii.

Pentru a realiza aceste flori din hârtie, aveți nevoie de:

  • coli de hârtie colorată
  • liniar
  • creion
  • pistol de lipit sau lipici
  • markere în culori metalice – opțional
  • pietre autoadezive, pompom-uri pentru decorat – opțional

Înainte să adunați materialele pentru acest proiect creativ, vreau să fac câteva precizări:

  • alegeți o hârtie nu foarte groasă, dar nici foarte subțire. Țineți cont de faptul că cu o hârtie mai groasă veți obține niște flori mai solide, însă va fi mai greu de manipulat, în special pentru copii.
  • dimensiunile florilor depind de cât de mari alegeți să decupați părtratele din hârtie. Petalele mai mici, cu laturile pătratelor de 7-8 cm, din hârtie groasă, vor fi ceva mai greu de pliat.
  • eu am ales să lipesc petalele cu ajutorul pistolului de lipit pentru că am considerat-o a fi o metodă mai eficientă și mai durabilă.
  • depinde de voi ce aspect vreți să le dați florilor voastre. Noi am optat pentru pietre colorate autoadezive, pompom-uri, perluțe (pe care le-am lipit), markere negre și makere în culori metalice pentru a le decora.

Pasul 1

Pentru fiecare floare, aveți nevoie de pătrate de dimensiuni egale. Pentru florile mai mari, am folosit o hârtie mai groasă, de 135g, și am optat pentru pătrate cu laturile de 9-10 cm. Pentru florile mai mici, am folosit o hârtie colorată subțire și am decupat pătrate cu laturile de 7-8 cm.

Pentru că hârtia subțire este mai ușor de pliat, Antonia a fost care s-a ocupat de florile mai mici. Am făcut o singură floare cu 8 petale. Restul au avut 6 petale.

Pasul 2

Fiecare pătrat l-am pliat în două, colțul inferior l-am dus peste colțul superior.

Pasul 3

Am desfăcut triunghiul obținut și pătratul meu este acum traversat de o linie. Colțurile paralele liniei le-am adus până la aceasta. Am pliat hârtia în 2 pentru ca linia să fie vizibilă și pe cealaltă parte a hârtiei.

Pasul 4

Am întors hârtia pe cealaltă parte și, pe linia obținută, cu ajutorul unui liniar, am trasat o linie cu markerul. Aceasta va fi vizibilă în interiorul viitoarelor petale.

Pasul 5

Acum am pliat hârtia cu linia colorată în interior.

Pasul 6

În partea de sus, s-a format un triunghi mic pe care l-am adus peste marginea care îl delimitează în partea inferioară.

Pasul 7

După pliere, am adus acest triunghi mic în stadiul inițial. Am ridicat primul strat de hârtie și am pliat, în spatele lui, triunghiul mic.

Pasul 8

Am obținut prima petală. Am repetat pașii de mai sus pentru a realiza toate florile din hârtie. Apoi, tot ce vă rămâne de făcut este să lipiti petalele între ele. Lipiți între ele părțile superioare, late ale petalelor și adăugați o perluță sau un pompom în mijlocul florii/steluței obținute.

Sper să vă placă ideea noastră! Pentru că tutorialele scrise sunt poate ceva mai greu de înțeles, pe profilul meu de Instagram găsiți și varianta video a acestui mic proiect creativ.

Alte proiecte creative pe care le-am realizat de-a lungul timpului: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *