În ultimele 2 săptămâni, v-am recomandat jocuri aşa că era momentul să ajung şi la cărţile Antoniei. Nu am ales întâmplător să vă vorbesc despre această carte. Este una dintre ultimele achiziţii făcute, însă fetiţei mele i-a plăcut din prima clipă … şi tatălui ei. 🙂 De fapt, acum vreo câteva săptămâni, soţul meu mi-a spus că în toate poveştile este vorba despre mame, de parcă taţii ar fi inexistenţi. Nu ştiu dacă nu am găsit eu cărţile potrivite sau dacă ele chiar nu există, dar înclin să îi dau dreptate: în majoritatea cărţilor se vorbeşte despre mame şi copii, mai puţin despre taţi şi copii. Aşadar, această carte a fost binevenită în casa noastră. 🙂

 

 

Autor: Eric Carle

 

Descriere şi observaţii

 

Paginile cărţii sunt cartonate, uşor de mânuit. Spun asta, pentru că nu este o carte clasică, cu pagini care să fie răsfoite una după alta, ci unele sunt pliate şi se deschid pentru a-l ajuta pe copil să înţeleagă mai bine proporţiile, să fie prins în poveste. O puteţi cumpăra din librăriile online. Am văzut-o pe mai multe site-uri. Preţul ei este în jur de 30 lei.

Povestea este despre o fetiţă pe care o cheamă Monica şi tatăl ei. Monica îşi doreşte să se joace cu luna de pe cer. Văzând că nu o poate atinge, l-a rugat pe tatăl ei să i-o aducă. Acesta, cu multă ingeniozitate şi iubire pentru copilul lui, a găsit soluţia potrivită pentru a-i aduce fiicei sale luna de pe cer. Este o poveste despre minunata relaţie tată-fiică sau aşa aleg eu să o văd, despre iubirea nemăsurată pe care un părinte o are pentru copilul său şi despre imaginaţie. Nu vă spun întreaga poveste, dar vă arăt, mai jos, câteva imagini cu cartea. Ilustaţiile sunt simple, pe înţelesul celor mici.

 

 

 

 

Cum contribuie la dezvoltarea copilului?

 

  • îi ajută pe copii să înţeleagă proporţiile: „A pus scara foarte-foarte lungă tocmai în vârful muntelui foarte-foarte înalt”.
  • să asimileze concepte opuse.
  • să înţeleagă mai uşor fazele prin care trece luna.

 

Eu sunt una dintre mamele care consideră că cei mici au nevoie de timp şi cu fiecare părinte în parte. Această carte mi se pare ideală pentru a construi momente tată-copil, pentru a exista clipe de conectare doar între ei doi.

 

 

Alte recomandări din categoria #NeJucămŞiÎnvăţăm:
Joc: Construieşte imagini, pas cu pas
Joc: Construim cu magneţii Magspace

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram. lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *