Suntem mutaţi la casa noastră de 4 luni. A fost un nou început, o nouă etapă. În tot acest timp, mi-am înnebunit soţul cu: „Ţi-am spus că-mi place aia? Dar ştii că îmi place şi aia? Şi în bucătărie ţi-am zis că e perfectă chestia aia?”. Evident că ştie, că i-am spus. I-am repetat de vreo 100 de ori până acum, dar mă suportă … că ce să facă?! 🙂 Până acum, nu-mi pare rău de nicio alegere pe care am făcut-o. Ideea amenajării interioare am avut-o de la început. Am ştiut, în mare parte, ce vrem. Am vrut un apartament luminos, în culori deschise, fără brizbrizuri inutile, cu multe spaţii de depozitare, cu duş italian în loc de cabină de duş, ş.a.m.d. Nu am ţinut cont de trenduri, pentru că trendul se întâmplă ori să nu ni se potrivească, ori să ne explodeze bugetul. Pentru mine, cel mai important lucru pe care l-am avut în vedere, a fost să mă simt acasă. Casa mea trebuie să îmi poarte amprenta, să mă reprezinte. Acest lucru nu ar fi posibil fără câteva mici detalii pe care le împărtăşesc cu voi.

 

Tapet

 

Nu zic că am făcut o fixaţie pentru tapet, dar l-am vrut neapărat pe o porţiune a unui perete din dormitor, pe un perete în camera fetiţei şi pe o jumătate de perete din sufragerie. Reprezintă nota altfel în mijlocul culorii dominante care este griul. Apoi, mi-am zis că, dacă mă plictisesc de tapet, este mai uşor de luat de jos decât zugrăveala, îl pot înlocui sau pot vopsi peretele.

 

Sticlă în loc de faianţă

 

În bucătărie am vrut neapărat sticlă în loc de faianţă şi nu sticlă în orice culoare, ci roşie. Bucătăria mea are mobilă gri deschis cu sticlă roşie pe post de backsplash. Şi îmi place. Îmi era teamă că va fi prea mult, dar nu. Este fix ceea ce mi-am dorit.

 

Canapea în formă de L, extensibilă

 

Am căutat canapeaua mai ceva decât acul în carul cu fân. Trebuia să fie în formă de L, să încăpem cu toţii pe ea, chiar şi musafirii. 🙂 Trebuia să fie gri, din material textil (dar nu orice fel de material, ci unul rezistent la uzură), extensibilă (obligatoriu pentru cei care rămân la noi peste noapte) şi, în mod ideal, să aibă ladă de depozitare. Şi, nu în utimul rând, trebuia să fie la un preţ de bun simţ. În cele din urmă, după lungi căutări, am găsit-o. Am avut-o cu peripeţii, dar acum e a noastră.

 

Cutiile de depozitare

 

Sunt lucruri pe care nu le pun pur şi simplu pe rafturi. Trebuie să fie aranjate în cutii. Şi nici cutiile nu le pun oricum pe rafturi, ci cele care ajung pe acelaşi raft trebuie să aibă legătură una cu alta. Adică, nu pun cutia cu lucruri pentru cusut lângă cea cu şurubelniţe şi benzi adezive. Am cutii de toate felurile: textile, din carton, din lemn ori făcute din imitaţie de piele şi parcă tot nu am destule. Când am descoperit că există Jysk în Cluj (nu ştiam, spre ruşinea mea), mi-am propus să-i vizitez mai des. La prima vizită, am găsit cutiile din poza de mai jos şi mi-a rămas gândul la ele. Noroc că magazinul este în celălalt capăt al oraşului, în Centrul Comercial Auchan Cluj. Nu ştiu dacă înţelegeţi ce vreau să zic. 🙂 Distanţa salvează bugetul. Nu sunt naivă. Şiu că nu aş pleca acasă doar cu cutiile.

 

 

 

Borcane

 

Când am comandat mobila de bucătărie îmi imaginam cum îmi vor sta borcanele pe rafturi. De ce? Pentru că nu-s puţine. Îmi ţin în borcane, de diferite dimensiuni, toate condimentele, nucile, făinile şi cerealele. Toate sunt în borcane cu etichete. Da, ştiu. Îmi place organizarea.

 

Oglinzi

 

Mi-am dorit oglinzi multe şi mari. Nu am obiceiul să mă oglindesc de nşpe mii de ori pe zi, dar oglinzile măresc spaţiul şi oferă luminozitate. V-am spus că am vrut o casă luminoasă, cu spaţii generoase. Am făcut tot ce am ştiut mai bine în acest sens. Îmi plac şi oglinzile cu mesaje, de agăţat pe perete, ca cea din prima poză (tot la Jysk am văzut-o).

 

Vaze

 

Îmi plac florile proaspete. Sunt acasă în cea mai mare parte a zilei (lucrez de acasă) şi îmi prinde bine să am pe masă un buchet de flori parfumate. Îmi dau energie şi mă binedispun. Pentru flori am nevoie de vaze. Aici sunt omul extremelor. Ori am vaze mici, ori unele foarte înalte. Nu ştiu pe ce criterii le aleg. Adică, ştiu. Văzut, plăcut, luat. Eu sunt în poza de mai jos. Căram o vază (nu foarte mică). 🙂

 

 

Rame (nr. 8 – bonus)

 

Numărul 8 este pe listă, în curs de realizare. Pe o porţiune a unui perete de pe hol, vreau fotografii cu noi şi citate care să ne inspire, să ne reprezinte. La un moment dat, am văzut şi nişte tablouri cu licheni care mi se păreau foarte interesante. Deocamdată, ştiu că vreau poze cu noi aşa că trebuie să cumpăr ramele prima dată şi să aleg pozele. Nu îmi este foarte clar cum ar trebui să arate rezultatul final, dar aştept sugestii dacă aveţi pereţi atipici, cu rame şi/sau citate.

 

 

 

 

 

Care sunt obiectele fără de care casa voastră nu ar fi acasă?

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *