Nu știu cum a venit vorba de banane caramelizate. Antonia era curioasă să guste, să vadă cum sunt, așa că i-am promis că îi voi face. Le-am folosit ca topping pentru grișul cu lapte. 

 

Îmi aduc aminte că, în perioada sarcinii și când era Antonia bebeluș, atunci când voiam ceva dulce, rapid de făcut și nu exagerat de caloric, îmi pregăteam niște banane prăjite cu sos amarena. Doamne, ce bune erau! 

 

 

Ingrediente:

  • 2 banane
  • 10-15g unt
  • 1-2 linguri de miere
  • scorțișoară
  • un praf de sare

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Pentru această rețetă am folosit banane coapte, dar ferme, pe care le-am tăiat în felii cam cât degetul arătător de groase. 

 

Pasul 2

Am pus, la foc mediu, untul, mierea, scorțișoara (după gust) și sarea, într-o tigaie antiaderentă. Am amestecat bine până s-au omogenizat toate ingredientele. Mierea o puteți înlocui cu zahăr brun. 

 

Pasul 3

Când compoziția din tigaie a început să bolborosească (să facă bulbuci), am adăugat feliile de banană. Le-am lăsat 4-5 minute pe o parte și aproximativ 3 minute pe cealaltă. Din când în când, am mișcat tigaia pentru ca feliile de banană să nu se lipească. 

 

Et voilà! Feliile de banană s-au caramelizat. Simplu și delicios, nu? 

Le puteți folosi ca topping pentru pancakes, vafe, griș sau orez cu lapte. Dacă vreți să faceți o cantitate mai mare, trebuie să adăugați mai mult unt. 

Aș vrea să clarific dubiile legate de mierea care devine toxică atunci când este gătită. Ea nu devine toxică, ci își pierde din proprietăți atunci când este preparată termic. 

 

Griș cu lapte cu sos de cireșe și banane caramelizate

 Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Banane caramelizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *