N-am rezistat tentației și, în prag de sărbători, am pregătit niște gofre cu arome de sezon, cu condimente de turtă dulce și ciocolată.

Antonia a vrut să le numim gofre „Spirit de Crăciun” și așa le-a rămas numele. Ne-au învăluit casa în arome specifice sezonului, iar gustul lor ne-a transportat direct în mood de sărbătoare.

Sunt crocante în exterior și moi în interior, aromate (știu că mă repet) și nu prea dulci. Ciocolata neagră se împacă tare bine cu condimentele pe care le-am adăugat!

Dacă vreți să le serviți la desert, poate ușor călduțe, un glob de înghețată de vanilie îl consider extrem de potrivit. 😊 Știți că eu aș pune înghețată de vanilie pe aproape orice desert. Dacă nu optați pentru înghețată, să știți că merg bine și cu o cană de lapte cald … Pe scurt, sunt delicioase atât simple, cât și cu ingrediente în plus. Sunt bune fix așa cum vă tihnesc vouă mai bine! 😊

Ingrediente:

Pentru 6-7 bucăți

  • 200g făină
  • 1 lgță praf de copt
  • 2 ouă
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50g zahăr brun
  • 1 ½ lgță mix de condimente pentru turtă dulce
  • 100 ml smântână pentru frișcă (neîndulcită)
  • 50g bucăți de ciocolată neagră
  • un praf de sare
  • vanilie

Mod de preparare:

Pasul 1

Am amestecat făina cu praful de copt, mixul de condimente și bucățile de ciocolată și le-am dat deoparte. Vă spun ce conține mixul de condimente pentru turtă dulce folosit de mine: scorțișoară, coajă de portocală, coajă de lămâie, coriandru, anason stelat, fenicul, nucșoară, cuișoare și cardamom. Este alegerea voastră dacă optați pentru un mix de condimente din comerț sau dacă vă faceți propriul vostru amestec de condimente.

Pasul 2

În bolul mixerului planetar, am bătut ouăle cu praful de sare și vanilia. Când spuma a început să capete puțină consistență, am adăugat zahărul brun. Am lăsat mixerul să-și facă treaba până am obținut o spumă deschisă la culoare.

Pasul 3

În spuma de ouă am încorporat uleiul (turnat în fir subțire, cu mixerul setat la viteză mică). Apoi, în același mod, am încorporat și smântâna pentru frișcă. Nu am mixat prea mult ingredientele, doar cât să se încorporeze.

Pasul 4

Peste ingredientele din bol, am adăugat ingredientele uscate (pe care le-am amestecat la pasul 1). Cu ajutorul unei palete de patiserie, am amestecat până am obținut un aluat omogen, mai dens decât cele pe care le-am făcut la rețetele precedente de gofre (în cazul în care le-ați încercat până acum).

Pasul 5

Am încins aparatul de gofre. V-am tot povestit de aparatul meu de la Breville și cât sunt de mulțumită de el! Nu mai reiau aici caracteristicile lui. Le găsiți la rețeta de gofre carrot cake.

Am umplut fiecare formă de gofre fără să depășesc marginile (am pus aprox. 2lg de compoziție/formă), am coborât capacul aparatului și am copt gofrele timp de aproximativ 5-6 minute, până s-au rumenit ușor. Așa cum am mai menționat în rețetele anterioare, mie îmi place să le țin puțin mai mult decât îmi indică butonul luminos, pentru că le prefer mai rumenite, ușor mai crocante. Gofrele acestea cred că sunt cele mai crocante pe care le-am făcut până acum.

Pe măsură ce gofrele s-au copt, le-am scos la răcit pe un grătar, nu pe farfurie. Din cauza condensului, nu și-ar păstra textura crocantă.

Acum aștept să-mi spuneți cum vi se pare rețeta și, bineînțeles, aștept să reveniți cu un feedback după ce le încercați!

P.S: La noi acasă au fost apreciate în unanimitate! 😊


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *